Apple už má padesátku samořiditelných aut

Cupertinský program samořiditelných aut je stále jedno z největších tajemství technologického sektoru. Zatímco úniky informací ohledně Maců, iPadů a iPhonů jsou poměrně časté a také přesné, co se týče flotily samořiditelných vozidel toho tolik nevíme.

Včera však Kalifornský úřad pro motorová vozidla potvrdil serveru macReports, že Apple má již registrováno celkem 55 samořiditelných vozidel a 83 řidičů s povolením je testovat.

Je však nutné poznamenat jednu velmi důležitou věc. Apple stále nemá povolení, aby mohl testovat svá auta zcela bez přítomnosti řidiče nebo dohlížející osoby.  Kalifornský úřad pro motorová vozidla vydával tato povolení v průběhu měsíce dubna letošního roku.

Apple měl sotva 45 samořiditelných vozidel v lednu letošního roku. Cupertinské snahy o testování tohoto druhu vozidel bylo v průběhu posledních let poněkud nejasné. Některé zprávy naznačovaly, že firma chce vytvořit vlastní sadu hardware a software pro samořiditelná auta a následně prodávat licence. To je přímo v rozporu s jinými zprávami, které hovoří o zcela vlastním modelu Apple auta.

Vzhledem k tomu, že jde o jeden z nejutajovanějších projektů, zatím se zřejmě více nedozvíme a bude si muset počkat do nějakého oficiálního odhalení Applem. Samozřejmě pokud nějaké v brzké době vůbec bude.

Zdroj 9to5Mac