Apple rozesílá pozvánky na úvodní keynote WWDC 2018

Apple začal rozesílat pozvánky na úvodní keynote v rámci WWDC 2018. Tisková konference se uskuteční 4. června v Kalifornském San Jose v 10 hodin ráno tamějšího času. Apple zvolil McEnery Convention Center, kde se posléze bude odehrávat celá WWDC.

Konference WWDC 2018 letos bude od čtvrtého do osmého června a Apple opět představí své nejnovější operační systémy. Vývojáři se tedy dostanou jako první k betaverzím iOS 12, macOS 10.14, tvOS 12 a watchOS 5. Ty bývají pak s několika týdenním zpožděním zpřístupněny pro testování veřejnosti.

Kromě nových operačních systémů se rovněž očekávají vylepšení funkcí v HomePodu a Siri, jež oba značně zaostávají za konkurencí.

Loňská konference WWDC 2017 přinesla i několik hardwarových oznámení a novinek. Dočkali jsme se tehdy aktualizovaných MacBooků Pro, iMaců a oznámení iMacu Pro společně s chytrým reproduktorem HomePod.

Letošní očekávaní se nesou ve znamení lehčího MacBooku Retina s 13“ displejem nebo nového MacBooku Air. Kromě nich by mělo přijít omlazení hardware v současných počítačích na nové procesory Intelu.

Mnoho lidí rovněž očekává přepracované iPady Pro s integrovanou funkcí FaceID. Už jen spekulací je snad uvedení iPhone SE 2, kterého se spíše dočkáme později.

Celou konferenci navštíví pravděpodobně přes 5 tisíc vývojářů z celého světa. Registrovaní vývojáři mají rovněž možnost sledovat živě dění z konference na stránce WWDC 2018případně speciální WWDC aplikaci.

Zdroj 9to5Mac