Apple plánuje nabízet předplatné streamovacích služeb skrze TV aplikaci

Apple dle posledních informací hodlá nabízet předplatná streamovacích služeb skrze svou TV aplikaci. Tato funkce by měla dorazit již příští rok pro iOS a tvOS verzi aplikace. Apple tak plánuje sjednotit všechny rozličné služby do jednoho centrálního bodu a zpříjemnit uživatelům zážitek.

Podle serveru Bloomberg se Apple snaží všechny současné služby sjednotit pod jeden kanál. Dosud tak například pro platbu za předplatné služby Netflix musíte otevřít aplikaci třetí strany Netflix a tam zaplatit. Nově by stačilo vybrat si pouze obsah v TV aplikaci a zaplatit rovnou v ní.

Kromě zjednodušení procesu pro uživatele tato varianta přináší i výhody pro Apple. Ten bude mít větší kontrolu nad předplatným, ze kterého si žádá určitá procenta. Mnoho služeb tak dosud nabízí jiná předplatná v iOS aplikaci než na svém webovém portálu. Filozofie zřejmě říká, že pokud bude uživatelům nabídnut jednotný přístup, nebudou hledat možnost platit na webové stránce.

Každopádně podle Bloombergu sjednocením předplatných nemusí vše skončit. Do budoucna plánuje vlastní TV pořady a má také dost obsahu v katalogu iTunes. Dohady tedy naznačují, že bychom se mohli jednou dočkat i streamovací video služby od Applu.

V současné době TV aplikace funguje jako agregátor služeb, kde najdete obsah například z Hulu, HBO Now, Crunchyroll, ESPN a dalších. Jsou však stále některé, které odmítají přistoupit na větší integraci jako Netflix. A to se možná s jednotným nabídnutím platby předplatného změní. Uvidíme.

Zdroj 9to5Mac