iPhone SE 2 bez konektoru pro sluchátka

Blíží se uvedení nových jablečných telefonů. Potvrzují to zprávy z mnoha zdrojů a naposledy i záznamy z Eurasijské databáze, o kterých jsme rovněž informovali. Nyní se objevily také nové kryty pro chystané telefony, přesně dle velikosti současného iPhone SE. S jedním zásadním rozdílem – nemají konektor pro sluchátka.

Respektive, mají pouze konektor Lightning. Tradiční 3,5 mm jack na nových pouzdrech není, informuje japonský Apple magazín Mactakara. Server navíc uvádí, že omlazených iPhone SE se dočkáme ještě před zahájením WWDC 4. června.

Model iPhone SE 2, jak jej média přezdívají, bude mít dle výrobce pouzder naprosto stejné rozměry včetně 4“ displeje. Veškeré příslušenství pro současné iPhone 5 a SE tedy bude kompatibilní. Zmizí pouze 3,5 mm jack a zůstane už jen konektor Lightning.

Na druhou stranu se však očekává posílení hardware. Apple by mohl do nejmenšího smartphonů osadit čip A10. Samozřejmostí bude podpora NFC, zůstane i Touch ID.

Na základě informací od výrobce pouzder Macotakara usuzuje, že telefon by mohl mít zvýšenou voděodolnost jako kompenzaci za ztrátu sluchátkového konektoru. Avšak to nemůže nikdo dosud potvrdit.

Rovněž se očekává, že současná zlatá a růžově zlatá barva, bude nahrazena jedinou zlatou, tak jako u modelů iPhone 8.

Známý analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities upozorňuje, že u nejmenšího jablečného telefonu nemáme čekat bezdrátové nabíjení. Zejména, pokud Apple zůstane u současného hliníkového šasi.

Jak to vše dopadne se pravděpodobně dozvíme do dvou měsíců.

Zdroj 9to5Mac