Betaverze watchOS 4.3.1 naznačuje podporu ciferníků třetích stran

Už od samotného uvedení prvních jablečných hodinek žádalo mnoho vývojářů a uživatelů, aby bylo možné vytvářet vlastní ciferníky. Až dosud si však Apple ponechává tuto funkci pouze pro sebe. Ačkoli vídáme například některé tematické ciferníky s obsahem od Pixaru nebo Disney, stále je vše pod taktovkou Apple.

To by se ale brzy mohlo změnit. Vývojáři při bližším zkoumání kódu betaverze watchOS 4.3.1 objevili řádky, které naznačují brzký příchod ciferníků třetích stran. Komponenta z NanoTimeKit frameworku je totiž zodpovědná přímo za ciferníky a nyní obsahuje i náznaky možné komunikace s Xcode na Macu. Jedna z metod v kódu obsahuje zajímavou zprávu:

V překladu zní zhruba takto „Tady bude nastavení pro ciferníky třetích stran.“ To je celkem jasná zpráva, že watchOS na ciferníky třetích stran připravené jsou. Doposud však Apple tuto funkci nezpřístupnil. Možná se jí dočkáme s uvedením verze watchOS 5, anebo jako to už bylo několikrát v minulosti s jinými funkcemi, bude jednoduše ze systému vyřazena.

Komentář SuperApple:

Myslíme si, že by tato funkce jablečné hodinky rozhodně obohatila. Otázkou zůstává, jakým způsobem by byly ciferníky vytvářeny. Velmi pravděpodobná je speciální sekce v App Store s Ciferníky, kde by své výtvory vývojáři nabízeli. Avšak můžeme jen doufat, že by byly více úspěšnější než aplikace, a také mnohem stabilnější.

Zdroj 9to5Mac