Watch Series 3 jsou zatím nejúspěšnější jablečné hodinky

Apple Watch Series 3 jsou velmi rychlé a když vezmeme v potaz verzi LTE, pak jde o nejrychlejší a nespolehlivější model Watch dosud. Vývojář David Smith sledoval díky své aplikaci Pedometer++, jak rychle se šíří Series 3 mezi zákazníky. Nepřekvapivě, tomuto modelu se opravdu daří.

Smith dokládá, že zastoupení modelu Series 3 se od jeho uvedení velmi rychle zvětšuje a 33 % uživatelů jeho aplikace již používá Apple Watch Series 3. V podstatě podle těchto čísel jsou to dosud nejoblíbenější jablečné hodinky. Mezitím první generace Apple Watch pomalu odchází do důchodu.

Na druhou stranu Smith přiznává, že teprve Series 3 jsou opravdu rychlé chytré hodinky pro dennodenní použití. Nemají problém s otevíráním aplikací, přepínají rychle ciferníky, bez problému používají Siri nebo sledují cvičení bez vynechávání. A LTE verze je první, která může být doopravdy nezávislá na iPhone.

Jakožto vývojář Smith doufá, že s uvedením watchOS 5 Apple zcela ukončí podporu první generace. Podle jeho zkušeností jsou Series 0 neskutečně pomalé a neschopné jakýchkoli pokročilých aktivit. Naštěstí jeho průzkum ukazuje, že první jablečné hodinky jsou výrazně na ústupu.

Osobně doufám, že toto léto s příchodem watchOS 5 bude ukončena Series 0 a Apple nám uvolní ruce, abychom mohli plně využít potenciál hodinek.

Plno uživatelů Apple Watch Series 0 zřejmě čeká na nové Series 4 nebo se hodlají chytrých hodinek úplně zbavit. Zatímco první generace teoreticky může být pro mnoho lidí „fajn,“ rozhodně její používání není bez obtíží. Nejstarší hodinky oslaví tříleté výročí a tak budou uživatelé pravděpodobně hledat náhradu, zejména když baterky těchto Watch už nebudou v nejlepší kondici a vydrží sotva den.

Zdroj 9to5Mac