[Šeptanda] Na jaře přijde omlazený MacBook Air

Internetem začala kolovat zpráva, že Apple chystá po boku nového levnějšího 6,1“ LCD a AirPods 2 také omlazený a dostupnější MacBook Air. Tato informace pochází od známého analytika Ming-Chi Kuo.

Očekává se, že Apple uvede omlazený MacBook Air s nižší cenovkou v průběhu jara 2018. Předpokládá se, že celkové dodávky MacBooků porostou až o 10–15 % ročně v roce 2018 (při srovnání s celkovým poklesem až – 5 % pro dané odvětví), tedy navýšení od 15-16 milionů kusů za rok 2017.

Kuo nedodal žádné bližší detaily, co nového by mohl aktualizovaný model MacBooku Air přinést mimo nižší ceny. Každopádně současné modely jsou již za zenitem a nabízí komponenty téměř tři roky staré. Apple rovněž ukončil výrobu oblíbeného 11“ modelu, který byl nabízen po boku větší 13“ verze. Momentálně prodávaný model má pouze výše taktovaný procesor než jeho předchůdce, takže nabízí stále původní zastaralou architekturu Intel Broadwell z let 2014-15.

Kromě nezbytné aktualizace vnitřních komponent by se pravděpodobně mohl změnit displej. Ten je totiž opravdu pozadu za svými jablečnými notebooky, jelikož nabízí rozlišení 1440 x 900 na TFT panelu. Nemá tedy nejen Retina rozlišení, ale ani kvalitní IPS panel. Rovněž bychom se mohli dočkat USB-C / Thunderbolt 3 a nějaké mírné měny v designu.

Kuo udává, že počítač by mohl na trh přijít v časovém rozmezí od dubna do června, což by se mohlo krýt s vývojářskou konferencí WWDC, takže se intenzita těchto spekulací pravděpodobně zvýší.

V jiné zprávě Kuo předpovídá, že AirPods a tajemné over-ear sluchátka jsou budoucností umělé inteligence a augmentované reality v podání Applu. Kuo věří, že nová sluchátka nabídnou více příležitostí, jak se dostat k uživatelům rychleji a osobněji oproti HomePodu a mohou doplnit očekávané brýle pro rozšířenou realitu. Kou je přesvědčen, že poptávka po AirPodech bude i nadále vysoká, zatímco HomePod tolik zářit nebude.

Zdroj MacRumors