Nová sluchátka od Apple budou mít potlačení šumu

Už minulý měsíc se objevily spekulace, že Apple připravuje nový produkt. Mělo by jít o high-endová over-ear bezdrátová sluchátka, která budou mít zajímavé funkce právě typické pro vyšší třídu.

V Cupertinu pracují na sluchátkách s potlačením šumu (noise-canceling), které budou mířit proti zavedeným produktům značek jako je Bose anebo těm z vlastní stáje Beats. Informace pochází přímo od lidí, kteří na pracují na jejich výrobě. Novinky bychom se měli dočkat ke konci letošního roku, ačkoli může dojít ke zpoždění, vzhledem k technickým potížím.

Analytik Kuo už dříve prohlásil, že Apple chce vstoupit na trh s vyššími modely sluchátek a nabídnout aktivní potlačení šumu (ANC). Apple v roce 2014 odkoupil Beats Music a Beats Electronic a už o pět měsíců později jsme se dočkali prvních Beats Studio3 s Apple W1 Bluetooth čipem, který známe z AirPods. Beats Studio3 rovněž obsahovaly Pure Adaptive Noise Canceling, tedy techniku pro ničím nerušený poslech (jinými slovy potlačení šumu). Pure ANC umí potlačit nejen ruch okolí jako běžné ANC, ale umí se i přizpůsobit například různým tvarům uší nebo třeba pohybům hlavy.

Zdali Applovská sluchátka přejmou Pure ANC technologii zatím není známo, ačkoli zdroje magazínu Bloomberg naznačují minimálně bezdrátové technologie obsažené v AirPods. Jiné zdroje tvrdí, že sluchátka jsou ve vývoji už delší dobu a jejich návrhy byly opakovaně přepracovány.

Nejasná zůstává také cena. Bezdrátová sluchátka a ANC značek Beats, Bose a Sony stojí běžně přes 350 USD, zatímco například obdobná sluchátka značky Sennheiser mohou šplhat až ke 500 USD. Jestliže Apple zaujme stejnou cenovou politiku jako u chytrého reproduktoru HomePod, který stojí o 100 USD více než přímá konkurence od firmy Sonos, mohou zákazníci očekávat kvalitní prémiová sluchátka ovšem za prémiovou cenu.

Společně s novými over-ear sluchátky Apple údajně pracuje rovněž na nové verzi AirPods, které by měly přijít už v průběhu roku.

Zdroj MacRumors