Informace naznačují levnější MacBook Air a také HomePod

Podle zpráv z japonského blogu Mac Otakara, bychom se mohli dočkat celkem až čtyř levnějších Apple produktů zahrnujících iPad, iPhone, MacBook Air a HomePod.

Zprávy ohledně finančně dostupnějších verzí iPadu, iPhone a MacBooku Air se množí již delší dobu, ale novinkou je levnější verze chytrého reproduktoru HomePod. Ten by měl být dle předpovědí mnohem cenově dostupnější a začínat mezi 150 USD do 200 USD (ve Spojených státech).

Současná cena 349 USD za HomePod je opravdu vyšší než zbytek konkurence. Například Amazon Echo a Google Home stojí 99 USD (respektive 129 USD). HomePod na druhou stranu nabízí vyšší zvukovou kvalitu, ačkoli v chytrých funkcích trochu kulhá. Apple jej každopádně primárně propaguje jako kvalitní bezdrátový reproduktor.

Levnější HomePod by rozhodně lépe konkuroval Amazonu Echo a Google Home, avšak je velmi nejisté, zda by si zachoval svou zvukovou kvalitu. Jednou z variant by mohlo být, že Apple vydá menší HomePod mini, který bude stále skvěle znít a porazí své soupeře v dané kategorii reproduktorů.

Dle zprávy Economic Daily News se dočkáme:

9,7“ iPad za cenu 259 USD, což je v souladu se zprávou DigiTimes, která v prosinci naznačovala příchod levnějšího 9,7“ iPadu.

6,1“ iPhone s cenou okolo 649–749 USD dle zprávy analytika Ming-Chi Kua z KGI. Tento jablečný telefon bude mít Face ID, avšak nabídne kompromisy v podobě LCD obrazovky místo OLED a nebude mít tak prémiové zpracování.

MacBook Air za zhruba 799-899 USD, což naznačují i zprávy analytika Kua. Jablečný počítač by mohl na trh přijít už v druhém čtvrtletí letošního roku.

HomePod (mini) za 150-200 USD, tedy jak tvrdí nedávná zprava z Mac Otakara blogu. Příchod menšího (levnějšího) chytrého reproduktoru se očekává v druhé polovině roku 2018.

Je nutné poznamenat, že všechny tyto ceny jsou pouze odhady a je velmi těžké trefit se do skutečného rozpětí, jelikož Apple si řeší cenovou politiku vnitřně, a ne všechno sdílí s dodavateli.

Z těchto čtyř produktů přijdou na trh nejdříve pravděpodobně iPad a MacBook Air. Není však jisté, jestli kvůli nim bude speciální Keynote, anebo se dočkají uvedení pouze formou tiskové zprávy. Pokud by totiž byla v plánu Keynote, pozvánky by musely dorazit v nejbližších dnech.

Příchod dostupnějšího jablečného telefonu se očekává až v září spolu s nástupcem iPhone X a „iPhone X Plus.“ HomePod (mini) by mohl být oznámen na též akci.

Zdroj MacRumors