Uniklý displej iPhone X Plus

Nedávno uniklé fotky odkrývají možnou podobu 6,5“ iPhone X Plus obrazovky a digitizéru. Přispěvatel z MacX forums tvrdí, že součástky pochází přímo z továren LG ve Vietnamu.

První fotografie odhaluje digitizér v ruce autora. Celková velikost dle obrázku je určitě větší než totožný díl z iPhone X, ačkoli velikost notche (onoho ikonického výřezu) je o něco jiná. Některé spekulace však tvrdí, že nová generace iPhone bude mít menší notch, takže není určitě nutné předpokládat stejné rozměry jako u současného iPhone X.

Digitizér má vespod flex kabel, který slouží k připojení na logic board a sériové číslo nápadně podobné tomu, jaká používá ve svých zařízeních Apple.

Číselný kód rovněž poukazuje na datum výroby spadající na 46. týden roku 2017, což by odpovídalo půlce listopadu. Není to tedy zcela nová součástka, ačkoli jednotlivé komponenty mohou procházet různým vývojovým cyklem a nemusí být nutně vyráběny a kompletovány ve stejný čas.

Druhá fotografie zobrazuje zásobník obsahující sadu čtyř sestavených komponent displejů / digitizérů. Velikost je opět větší než odpovídající díly současného iPhone X při porovnání malého slotu sluchátka viditelného na jedné z částí. Zadní provedení je také velmi podobné jako u iPhone X, ale není stejné.

V současné době je exkluzivním dodavatelm OLED obrazovek pro iPhone X Samsung. Předchozí dohady však naznačovaly, že pro očekávaný větší model by se dodavatelem mohlo stát LG, takže onen únik z Vietnamské továrny by mohl odpovídat těmto informacím. Apple nedávno údajně investoval miliardy dolarů do LG, aby mu pomohl s výrobou a procesem návrhu OLED displejů. Cupertinská firma chce tímto obejít závislost na jednom dodavateli.

Podle zvěstí letos Apple představí celkem tři modely telefonů. Dočkat bychom se měli tradičně v září. Šlo by o druhou generaci iPhone X s 5,8“ obrazovkou, poté iPhone X Plus s 6,5“ displejem a nový LCD model s bezrámečkovou úpravou a úhlopříčkou 6,1“ jako lowend variantě.

Vzhledem k minulosti nemusí být tyto sílící dohady až tak daleko od pravdy.

Zdroj MacRumors