[Šeptanda] Omlazený iPad už v březnu

Apple tento týden zaregistroval nové tablety u Eurasijské ekonomické komise. Je tedy možné, že se už blíží aktualizace iPadu. Dokumenty odhalil francouzský web Consomac. Jde o doklady pro zařízení se šifrováním prodávané v Arménii, Bělorusku, Kazachstánu, Kyrgyzstánu a Rusku.

Dva z tabletů nesou modelová označení A1893 a 1954, která nepatří ani současnému iPadu mini, iPadu či iPadu Pro. Objevilo se také množství vzorových tabletů a smartphonů, jež mají modelová čísla začínající s AA a CC, což je neobvyklé a nikdo netuší o jaká zařízení přesně jde.

Poslední dohady naznačují, že by Apple mohl aktualizovat nejnižší 9,7“ iPad, který byl uvedený v březnu v USA. Naopak iPad mini na své omlazení už čeká několik let.

Před pár měsíci jeden ze zdrojů magazínu DigiTimes naznačil, že Apple plánuje ještě levnější 9,7“ iPad. Ten by měl startovat s cenovkou okolo 259 dolarů. Portál rovněž tvrdí, že první produkt Cupertinské firmy pro rok 2018 bude odhalen již v průběhu března. Těžko říct, zdali však půjde o „dostupný“ model iPadu.

Je zcela nejisté, jakých změn nejlevnější 9,7“ model dozná. Když bychom vzali v potaz cenu, je pravděpodobné, že se nedočká Face ID, ale pravděpodobně zůstane u Touch ID. Můžeme spíše očekávat aktualizaci komponent jako je procesor, případně úložná kapacita.

Současný model pohání Apple A9 procesor a je osazen 8 megapixelovou kamerkou na zadní straně, 1,2 megapixelovou kamerkou vepředu, dvěma reproduktory, Lightning konektorem, Touch ID, 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.2 a stále disponuje 3,5mm Jackem pro sluchátka. Na rozdíl od Pro modelů nepodporuje ani Apple Pencil, ani Smart Keyboard.

Vzhledem k menší významnosti tohoto modelu se také můžeme dočkat tiché aktualizace, ke které Apple maximálně vydá tiskovou zprávu.

Už v minulosti se stalo, že podobné dokumenty podané u Erasijské ekonomické komise byly předzvěstí nových zařízení z Cupertina. Jmenujme například 10,5“ iPad Pro, iPhone 7 a 7 Plus, Apple Watch S2, AirPods nebo MacBook pro s Touch Barem, a to obvykle dva týdny před jejich oficiálním uvedením.

To vše s největší pravděpodobností naznačuje, že se opravdu v březnu dočkáme nějakého jablečného produktu.

Zdroj MacRumors