[Šeptanda] iPhone SE 2 v červnu na WWDC s 4,2“ obrazovkou

Už dlouho se objevují zprávy ohledně možného příchodu nástupce iPhonu SE. Čínský dodavatel komponentů nyní tvrdí, že zná parametry nového zařízení. A už nejednou se stalo, že právě zprávy z těchto zdrojů se potvrdily.

Zpráva říká, že nový iPhone SE nebude vůbec vypadat jako iPhone X. Technicky vzato to dává smysl, jelikož iPhone SE patří do nižšího segmentu a nikoli mezi prémiové modely. Design by měl být velmi podobný s kovovým rámečkem okolo displeje a zády. Přítomen by měl být i Home Button.

Zásadním rozdílem obou generací by měl údajně být mírně zvětšený 4,2 palcový displej. To je ovšem diskutabilní, neboť iPhone SE mnozí volí právě díky kompaktní velikosti a snadnému ovládání. Na druhou stranu, pokud by došlo k zúžení rámečků při zachování velikosti, bylo by možné displej mírně natáhnout.

Komponenty se dočkají omlazení, dodavatel uvádí modernější čip A10 Fusion, ale například RAM zůstane stále na hodnotě 2 GB stejně jako kapacity úložiště 32 GB a 128 GB.

Zpráva naznačuje plánované odhalení na letošní vývojářské konferenci WWDC 2018 v červnu, což je určitě pravděpodobné. Na druhou stranu je to už pár let, přesněji od roku 2010, kdy byl uveden iPhone 4, co Apple na konferenci představil smartphone. Pokud by se historie opakovala, tak je pravděpodobnější březnový termín jako u první generace.

Ačkoli mnoho z informací lze technicky vzato považovat za možné, zdroj nemá takovou důvěryhodnost, jako mnohé jiné.

Ohledně nového iPhone SE 2 se objevuje již delší dobu spousta spekulací, převážně z oblasti Asie. Známý analytik Ming-Chi Kuo, jež své analýzy podkládá přímo zprávami z dodavatelský řetězců Applu, pochybuje o uvedení iPhone SE 2 v průběhu jara. Necháme se tedy překvapit.

Zdroj MacRumors