Alexa: konkurence pro Siri je nyní v App Store

Nedávno do App Store zavítala konkurence k jablečné asistentce Siri, Alexa. Tato asistentka pochází od Amazonu a již nyní jí najdete v mnoha produktech pro chytrou domácnost.

Alexa je populární především za oceánem, a Amazon se snaží o její rozšíření také do Evropy. To však neznamená, že by uměla česky, takže si ji podobně jako Siri v naší mateřštině neužijete.

Na první pohled může Alexa ve srovnání se Siri působit funkčně omezeným dojmem, nicméně jde třeba mít na paměti, že je určena pro trochu jiný způsob použití. Její výhodou a také hlavním zaměřením je správa a kontrola chytré domácnosti – tedy to, co se Siri učí teprve nyní prostřednictvím technologie Home Kit.

Alexa vám odpoví na dotaz například jaké je počasí, kolik je hodin atd. Dále také zvládá obecné dotazy z historie, geografie a mnoho dalšího. Nenabízí však takovou míru integrace s operačním systémem, jako Siri – například nedokáže odeslat textovou zprávu nebo nastavit nový budík.

Velkou výhodou Alexy však zůstává bohatá podpora vývojářů třetích stran, tudíž její podporu nabízí velké množství dalších chytrých zařízení, které svým množstvím překonávají nabídku přístrojů podporujících jablečný standard Home Kit. Z toho důvodu je její dostupnost pro počítače a telefony s jablečným systémem příjemnou zprávou.

Alexa je k dispozici jak pro iOS, tak také macOS. Najdete ji v App Store.

Jeden myslel na “Alexa: konkurence pro Siri je nyní v App Store

  • avatar
    25. 03. 2017 (22:31)
    Trvalý odkaz

    Tak Siri sice zprávu odešle, ale nepřišel jsem na to, jak udělat, aby Siri byla v EN, ale já mohl následnou zprávu diktovat v CZ… Takže tak jako tak, skvělá funkcionalita, ale pro nás k ničemu…

Komentáře nejsou povoleny.