Snapchat vydal svůj první hardware. Brýle Spectacles

Snapchat už dávno není jen populární sociální sítí pro sdílení momentů. Společnost nyní vydala svůj první kus hardwaru, a to konkrétně brýle Spectacles. Cena těchto brýlí je stanovena na 129 dolarů, tj. 3 100 Kč a na výběr bude z několika druhů barev (černá, oranžová, žlutá atd.).

A co brýle vlastně umí? Tak za prvé mohou sloužit jako módní doplněk, jsou to přece jen brýle. Pokud se ale pozorněji podíváme na levý a pravý roh brýlí zjistíme, že se zde nacházejí dvě kamery, které jsou pro fungování nesmírně důležité. Na nich totiž stojí celý nápad. Kamery jsou tvořeny dvěma čočkami, které mají rozsah úhlu záběru až 115 stupňů.

Brýle se přes Bluetooth spárují s vaším telefonem (v našem případě s iPhonem), kde je nainstalovaná aplikace Snapchat. Pomocí jednoduchého stisknutí tlačítka na obroučkách brýlí se může začít natáčet až půlminutové video, které se následně uloží do složky Memories v aplikaci Snapchat a vše je připraveno je sdílení. Vaši přátelé na Snapchatu tedy mohou vidět videa přímo z vašeho pohledu, což může být docela zajímavé a využití vidím například v nějakých sportech či zábavních činnostech (sjezd na kole, horská dráha a další).