Ve čtvrtek přijdou novinky: těšíte se na zahnutý iMac?

Koncem minulého týdne rozeslal Apple pozvánku s tajemným názvem “Hello Again”. Zve vybrané novináře na čtvrtek 27. října a očekává se, že se bude věnovat především počítačům a notebookům.

Můžeme to alespoň usuzovat z onoho nadpisu na pozvánce. Nápis Hello Again totiž ukazuje na Apple počítače více, než by se mohlo zdát. Anebo jinak: málokterá indicie by byla průkaznější.

Samotný nápis Hello, což je anglické slůvko Ahoj, je totiž v jablečném světě dnes již legendární. Právě tímto slovem se totiž v roce 1984 představil první Macintosth v historii obecenstvu. Když totiž Steve Jobs vytáhl před napnutým auditoriem z příručního vaku první počítač Applu typu vše-v-jednom, vložil do něj disketu a zapnul jej. Počítač se rozsvítil, na své obrazovce zobrazil právě tento nápis a promluvil lidskou řečí. Tedy přesněji řečeno syntetizovanou řečí, ale co bychom chtěli víc, přeci jenom se psala teprve polovina osmdesátých let.

O téměř patnáct let později, když se Steve Jobs vrátil do Applu, použil toto slůvko ještě jednou. A opět při představování nového počítače typu vše-v-jednom. Možná již tušíte a tušíte správně: ano, byl to iMac. První z generace, ono legendární kulaté poloprůhledné barevné vajíčko. Také on přivítal ostatní slůvkem Hello, za které přidal druhé slovíčko: again. To anglicky znamená znova.