Mapy.cz mají hlasovou turistickou navigaci

Mapy.cz spustily turistickou navigaci všem majitelům mobilních telefonů s operačním systémem Android nebo iOS. Hlasová navigace dovede do cíle řidiče, cyklisty i pěší turisty nejen v celé Evropě, ale také na čtyřech dalších kontinentech.

Zatím k tomu však budou potřebovat internet. Po měsíc trvajícím testu navigace, kterého se zúčastnilo 6 500 lidí, upravily Mapy.cz také řadu detailů a přidaly mimo jiné i navigaci tunely.

„Srpen byl pro vývoj navigace zásadní. V uzavřeném testu jsme ji zpřístupnili šesti a půl tisícům lidí, kteří nám zejména o víkendech posílali zpětnou vazbu přes aplikaci, e-maily a sociální sítě. Těmi, co turistickou navigaci testovali nejvíce, byli cyklisté, nicméně zapojila se i spousta řidičů a pěších. Díky jejich podnětům se nám podařilo vylepšit mnoho detailů, zlepšili jsme stabilitu aplikace, odstranili nepotřebné povely, upravili nastavení hlasu a přidali na výběr i syntetický hlas, tedy TTS technologii převádějící text na řeč,“ vysvětluje Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz.

První veřejná verze navigace v mobilní aplikaci Mapy.cz  umí nově navádět v i tunelech, takže dočasná ztráta GPS signálu nehraje roli. K dalším funkcím navigace patří klasicky upozorňování na blížící se rozcestník, nebo také možnost navolit si neomezené množství průjezdních bodů.