Apple Watch Edition Series 2: zapomeňte na zlato, budoucnost patří keramice

Druhá verze chytrých hodinek Apple Watch přijde se spoustou novinek. Tou největší inovací ale není rychlejší procesor nebo přidání satelitní navigace, ale použití zcela nového materiálu. Keramiky.

Jistě vám neuniklo, že s představením nových chytrých hodinek Apple Watch 2 došlo také k jistým změnám v kompletní produktové řady. Zatímco u první generace byly hodinky k dispozici ve třech edicích: Apple Watch Sport, Apple Watch a Apple Watch Edition, u druhé generace dochází k výraznému zjednodušení. Když si odmyslíme speciálně zaměřené Apple Watch Nike+, zůstanou nám pouze dvě řady: Apple Watch Series 2 a Apple Watch Edition Series 2.

Pod základní řadou Apple Watch Series 2 najdete hodinky s hliníkovým i kovovým pouzdrem. Již nejsou rozděleny na dvě, jako doposud. Hliníkové tělo může být přírodní, černé, zlaté nebo růžově zlaté. Kovové hodinky vyrobené z nerezové oceli pak můžete mít jak v přírodní, tak i černé verzi. Ceny se pohybují od 8 290 korun po 33 990 Kč.

Nejdražší edice Watch Edition se ve vydání Series 2 mění opravdu výrazně. Pamatujete si na nekřesťansky drahé hodinky z pravého zlata, které jste mohli mít za částku převyšující čtyři sta tisíce korun? Tak na ty zapomeňte, jsou minulostí. Stejně jako všechny ostatní zlaté modely.