Prodeje iPhonů se zlepšují, prodávají se lépe než Samsung S7

Přestože finanční výsledky tomu nemusejí napovídat, prodávají se iPhony stále více než dobře. Jejich prodeje rostou nejen v zámoří, ale i na našem kontinentu.

Nejnovější data od sdružení Kantar Worldpanel ukazují výrazné zlepšení platformy iOS ve druhém kalendářním čtvrtletí letošního roku. Růst zaznamenaly jak v USA, tak i v Evrope. Podíl Applu mezi mobilními telefony vykázal růst ve výši 1,3 procenta v USA a krásných 3,1 procenta ve Spojeném království. Celkový tržní podíl je tak 31,8 % (USA), respektive 37,2 % (Velká Británie).

Ve Spojených státech překonaly prodeje iPhonů 6s/6s Plus prodeje konkurenčního telefonu Samsung Galaxy S7/S7 Edge a stal se tak nejlépe prodávaným telefonem v tomto čtvrtletí. Konkrétně v řeči čísel: na prvním místě je iPhone 6s/6s Plus (15,1 %), na druhém místě Galaxy S7/S7 Edge (14,1 %) a na třetím místě pak iPhone SE s podílem 5,1 procenta.

iPhone SE je pak překvapivě nejlépe prodávaným mobilním telefonem ve Velké Británii, kde již opanoval 9,2 procenta mobilního trhu. Na druhém místě za ním je iPhone 6s se svými 9,1 procenty.