Studenti pozor! K iPhonu, iPadu či Macu dostanete sluchátka Beats zdarma

Pokud jste student a máte zálusk na nějaký nový Apple produkt, máme pro vás dobrou zprávu. Od 15. června 2016 do 5. září 2016 nabízí Apple na svých stránkách dárky, v podobě sluchátek Beats ke každému jablečnému zařízení.

Dárky zdarma jsou součástí kampaně Back to school, kdy vám Apple nabízí vybavit se na další školní rok novým iPhonem, iPadem či Macem.

Záleží jen na vás, jaký produkt si na stránkách vyberete. Logicky platí – čím dražší výrobek, tím dražší dárek zdarma. Pokud si například koupíte zlatý iPad Air 2 64GB bez LTE za 14 102 Kč, dostanete k němu zdarma sluchátka PowerBeats 2 v hodnotě 4 899 Kč. Jako dárek také poslouží vyšší třída sluchátek, Beats Solo2 Wireless v hodnotě 7 499 Kč, ale to pouze v případě, že si zakoupíte dražší produkt od Applu (iMac, Macbook, Mac Pro či Mac mini).

HISTORY-OF-APPLE-

Pokud bychom počítali s variantou, že většina uživatelů má svá vlastní, kvalitní sluchátka, nebo jim vyhovují Apple EarPods, které jsou v každém balení, tak mohou výše zmíněné dárky zdarma prodat. Tím se koncová cena iPadu Air 2 64 GB může snížit až na hranici 11-12 tis. To je ale pouze čistá spekulace autora článku, a záleží na každém z nás, co s dárkem uděláme.

Pokud bychom také vzali v potaz, že majitelé firem mohou od elektroniky odečítat DPH tím, že ho dají do nákladů, dostáváme se na velice příjemnou částku, která bude snížena o celých 21 %.

Teoretický výpočet finální ceny (například) výše zmíněného iPadu:

  • beats_by_dr_dre_mhng2am_a_solo_2_wireless_on_ear_1107777Cena iPadu Air 2 64GB: 14 102 Kč
  • Cena bez DPH: 11 140 Kč
  • Potencionální suma za prodej sluchátek PowerBeats 2: 3 000 Kč
  • iPadu Air 2 64GB by vás tedy teoreticky vyšel na  8 140 Kč.

Pokud bychom se zaměřili na levnější přístroj, například iPad mini 2 16GB či iPad mini 4 16GB, tak zde vypadá finální suma opravdu směšně a troufnu si říci, že ji nikdo neodolá. A studenti už vůbec ne :)