Uživatelé budou schopni díky watchOS 6 smazat předinstalované aplikace z hodinek

Tak jako se před časem dočkali uživatelé iOS, budou moci i uživatelé Apple Watch smazat předinstalované aplikace z hodinek.

Zatímco na novějších modelech Apple Watch Series 3 a 4 je relativně místa dost, starší generace mívají občas problém. Zejména když chce uživatel poslouchat při běhání a synchronizovat si playlisty do paměti hodinek.

S watchOS 6 budou konečně vyslyšeny prosby a bude možné vymazat předinstalované aplikace jako třeba Dýchání nebo Světový čas.

Nechtěné aplikace s watchOS 6 odeberete

Půjde o relativně snadnou operaci a aplikace smažete standardním způsobem. Stačí podržet prst v zobrazení všech ikonek aplikací, ty se roztřesou a nyní kromě aplikací třetích stran budou mít křížek pro smazání i ty předinstalované.

Samozřejmě ne všechny půjdou odebrat. Příklad výjimky je App Store, odkud si pak budete v případě potřeby moci smazané aplikace opět kdykoli stáhnout. Mezi další základní aplikace můžeme zařadit Zprávy, Telefon, Cvičení anebo EKG.

Ačkoli toto chování zatím není v aktuální vývojářské betaverzi, server TechCrunch se odvolává na interní zdroje z Applu. Funkce by se měla dostat do watchOS 6 patrně s dalšími betaverzemi.

Díky iOS 13 budeme moci sdílet zvuk, podporovaných zařízení je málo

Zdroj: 9to5Mac