Izraelci prolomili ochranu iOS 12.3 a nabízejí opět své služby

Známá Izraelská firma Cellebrite dokázala prolomit ochranu aktuální verze mobilního operačního systému iOS 12.3. Své služby opět nabízí zájemcům.

Firma se podělila o tuto informaci na svém twitterovém profilu. Díky novým nástrojů, je tak schopná překonat ochrany iOS 12.3. Její nástroj UFED (Universal Forensic Extraction Device) obdržel novou aktualizaci a je opět nabízen zájemcům.

Mezi nejčastější klienty Cellebrite jsou vládní organizace typu FBI, CIA anebo hackerské skupiny ze států jako je Čína nebo Rusko. Zákazníkům jde nejčastěji o to, aby získali jakékoli citlivé informace, které pomohou jakýmkoli způsobem usvědčit případně zneužít proti původnímu majiteli zařízení.

Konkurence pro Cellebrite zvaná GrayKey

FBI, CIA a hackeři se radují

Nová verze UFED Premium navíc slibuje kromě běžných data uživatele jako jsou kontakty, zprávy, emaily, stahovat také smazané soubory, přistupovat k datům tětích stran a mnohé další.

UFED se prodává ve formě speciálního zařízení. Často se stává, že se nějaký ten kus objeví také na aukčních serverech jako je eBay. Cena mohou být kupodivu příznivé a klesnout ke 100 dolarům.

Apple se s každou verzí systému brání firmám jako je Cellebrite nebo konkurenční GrayKey, aby byly schopné odemknout šifrovaná iOS zařízení. Zdá se, že tyto společnosti však vždy dříve nebo později naleznou cestu, jak záplaty Applu obejít anebo najdou nové chyby.

Apple si zaregistroval 7 nových přenosných Maců v Eurasijské databázi

Zdroj: 9to5Mac