Screenshoty aplikací Hudba a TV příliš neodhalují, ale potvrzují zánik iTunes v macOS

Uniklé screenshoty připravovaných aplikací Hudba a TV zatím moc neodhalují. Jenže ono vlastně nejde o to, jak budou vypadat, ale že skutečně potvrzují konec iTunes v macOS.

Server 9to5Mac sáhl ke svým zdrojům a získal exkluzivní screenshoty z chystaného macOS 10.15. Přesně tuto verzi by měl Apple odhalit už příští týden v rámci vývojářské konference WWDC 2019. Než se nám však do rukou dostane funkční betaverze, musíme si vystačit s úniky.

Aplikace Hudba v macOS 10.15
Aplikace Hudba v macOS 10.15

Aplikace Hudba tedy skutečně vychází z iTunes. Nepůjde však o molocha integrujícího do sebe všechny myslitelné funkce. Naopak se zaměří na specifickou výseč, tedy primárně hudbu. Kromě toho bude umět synchronizovat vaše iOS zařízení s Macem, tak jako to uměly iTunes.

Aplikace TV macOS 10.15
Aplikace TV macOS 10.15

Ochutnávka designu macOS 10.15

Naproti tomu TV aplikaci si již dokážeme představit, neboť její předlohou je shodná aplikace z iOS. Ta bude sloužit ke sledování zakoupených filmů, seriálů a případně obsahu ze služby Apple TV+.

Obě aplikace možná poodhalují i nový designový směr, kudy se vydá operační systém macOS 10.15. Ikony postranního panelu se opět vrací k barvám a šedošedá ustupuje spíše do pozadí.

Bohužel z důvodu ochrany zdroje vymazali redaktoři 9to5Mac veškerý obsah v hlavním okně obou screenshotů. Tento postup chápeme, ale více tak ze screenshotů už nevyčteme. Alespoň se máme na co těšit. WWDC 2019 přichází ani ne za týden 3. června.

Nový iPod touch je tady s až 256 GB úložištěm a procesorem A10 – je ale opravdu nový?

Zdroj: 9to5Mac