iPad 2 je nyní oficiálně zařazen mezi zastaralá zařízení

Apple dle očekávání zařadil iPad 2 mezi zastaralá zařízení. Životní pouť tabletu tak se dostala na konec. Přitom šlo o model oblíbený nejen ve školách.

Apple rozděluje zařízení do dvou kategorií. První je zvaná „Vintage“ a patří zde zařízení, která nejsou vyráběna minimálně pět let, a ne více než sedm let. Všechna ostatní nazývá „Obsolete“, tedy zastaralá.

Toto dělení existuje hlavně z důvodu rozdílných zákonů po světě. Stát Kalifornie a Turecko totiž nutí výrobce, aby zařízení servisovali po několik dalších let, ačkoli již zařízení není v prodeji. V těchto dvou státech se iPad 2 přesune do škatulky zastaralých až v roce 2021.

Ve zbytku světa tam patří již nyní. Tablet už nepřijmou ani autorizované servisy a Apple utlumí dodávky náhradních dílů.

Úspěšný iPad 2

Tablet iPad 2 sklidil velký úspěch už při svém uvedení. Oproti první generaci zabodoval hmotností, tenkým profilem a také rychlejším procesorem A5. Ve výbavě nechyběl ani 0,7 Mpix fotoaparát na zadní straně.

Tento model se prodával dlouhé tři roky, neboť poté po boku iPadu 3 s Retina displejem a iPadu 4 s Lightning konektorem zaujímal místo dostupného tabletu. Proto si jej oblíbily například školy. Díky tomu vydržel opravdu dlouho a byl podporován operačním systémem iOS až do verze 9, ačkoli s osekanými funkcemi.

Šlo také o poslední model, na jehož vývoj měl přímý vliv Steve Jobs.

Spotify dosáhlo 100 milionů předplatitelů, tedy dvojnásobek Apple Music

Zdroj: MacRumors