Apple potichu vydal MacBooky Pro 2019 s možností až 8 jádrových procesorů a novými klávesnicemi

Apple včera bez velkého oznámení vydal novou generaci MacBooků Pro s Touch Barem. Do vínku dostaly nejen nové a rychlejší procesory, ale také už čtvrtou generaci motýlkové klávesnice.

Hned ale zdůrazníme, že aktualizace se dočkaly pouze modely s Touch Barem. MacBooky Pro bez Touch Baru zůstávají stále u hardware z roku 2017 a Apple je nechává stranou jak co se týče vnitřních komponent, tak samotné motýlkové klávesnice.

Nové MacBooky Pro s Touch Barem 2019 přináší Intel procesory osmé a deváté generace. Patnáctipalcový model má pak možnost až osmijádrové varianty těchto nových procesorů.

Apple na své webové stránce zdůrazňuje dvojnásobek výkonu čtyřjádrových modelů a až o 40 % větší výkon než mají současné šestijádrové modely. Třináctipalcové MacBooky Pro používají čtyři jádra, zatímco patnáctipalcové startují na šesti jádrech a mohou mít i osm jader.

MacBook Pro Touch Bar 2019 se čtvrtou generací motýlkové klávesnice

Čtvrtá generace motýlkové klávesnice a obavy z přehřívání

Další změnou, ačkoli ne Applem tolik zdůrazněnou, je čtvrtá generace motýlkové klávesnice. Apple i přes své oficiální stanovisko, že uživatelé jsou spokojení s třetí generací klávesnice, vydal novou generaci.

Apple rovněž rozšířil program výměny klávesnic na modely MacBook Pro s Touch Barem z roku 2018 a MacBook Air 2018. Nepřímo tím přiznává, že problémy má i třetí generace klávesnice.

V ní použil nové materiály, ale není přesně řečeno jak. Každopádně díky těmto novým materiálům by už nemělo vůbec docházet k dvojímu stisku kláves nebo k jejich zasekávání. Jak si nová klávesnice skutečně povede, ukáže teprve čas. Materiály mezitím určitě odhalí redaktoři serveru iFixit, kteří notebook jako vždy rozeberou na jednotlivé součástky.

Kromě procesorů a klávesnice však nevypadá, že by se jakkoli změnil design nebo interní uspořádání komponent. Bude obzvlášť zajímavé otestovat 15“ model s 8 jádrovým Intel Core i9. Loňská šestijádrová verze se sotva zvládala uchladit a procesor výrazně trpěl snižováním taktů. Jestliže Apple opravdu nezměnil vnitřní chlazení, bude osmijádrový model trpět stejně, ne-li více.

Některé Apple Watch Series 3 mohou být při opravě vyměněny za stejný model Series 4

Zdroj: MacRumors