Rozebraný iPad mini 5 ukázal 3 GB RAM a stejnou kapacitu baterie

Serveru iFixit se tradičně povedlo rozebrat další produkt Applu. Tentokrát si posvítili na iPad mini 5, který se až tolik neliší od svého předchůdce.

Kromě stejných vnějších rozměrů jako jsou 7,9“ úhlopříčka obrazovka se příliš mnoho změn neodehrálo ani pod kapotou. Nový iPad mini páté generace je tak v podstatě v jádru vylepšený iPad mini 4. Ten byl ukončen a v nabídce Applu už jej nenajdeme.

Baterie nového iPadu má stejnou kapacitu 19,32 Wh, ačkoli jde o mírně odlišný model. Přední kamerka má nyní 7 Mpix a čelní strana displeje má nově senzory světla nezbytné pro funkci True Tone.

Mikrofony byly přesunuty do horní části k přední kamerce. Vnitřnosti dál odhalily 5.0 Bluetooth modul anebo 3 GB RAM. Tato hodnota se objevovala již dříve v benchmarcích serveru Geekbench, avšak oficiálně ji můžeme potvrdit až nyní.

iPad mini 5 rozebrániPad mini 5 je špatně opravitelný

Jako obvykle iFixit neopomenul ohodnotit opravitelnost nového iPadu mini 5. Bohužel, ač se Apple neustále chybí zaměřením na ekologii, obnovitelné zdroje a recyklaci, jeho produkty jsou bohužel téměř neopravitelné.

Pátá generace obdržela známku 2 z 10 zejména díky komplikovanému odebrání displeje, nadměrnému množství lepidla v celém vnitřku tabletu. To komplikuje i výměnu tak základních komponent jako je tlačítko Home button nebo výměnu baterie.

Nový iPad mini 5 se objevil týden před březnovou Keynote a nyní je už k dispozici jak na Apple Online Store, tak u APR prodejců.

Zdroj: iFixit