Apple oficiálně zrušil AirPower, jelikož nesplnila standard kvality

Apple ústy Dana Riccio oficiálně ukončil projekt AirPower. Na bezdrátovou nabíjecí podložku jsme přitom čekali už od roku 2017.

Zprávu o zrušení AirPower jako první přinesl magazín TechCrunch. Redaktorům se k celé situaci vyjádřil vice-president hardwarové divize Dan Riccion a potvrdil, že projekt AirPower byl zcela ukončen.

„Po velké námaze jsme nakonec došli k závěru, že AirPower nemůže splnit naše vysoké standardy a projekt jsme ukončili. Omlouváme se zákazníkům, kteří se na tento produkt těšili. Stále však věříme, že budoucnost je bezdrátová a jsme odhodláni ji prosazovat dále“ říká Riccio.

Apple při ohlášení v roce 2017 sliboval, že AirPower bude schopná nabíjet až tři různá zařízení najednou (Apple Watch, AirPods a iPhone). To zatím nemůže žádná bezdrátová nabíječka na trhu.

Inženýři se snažili využít celkem tří indukčních obvodů v destičce tak, abychom mohli opravdu nabíjet až tři zařízení a zároveň nebylo nutné dávat na předem určená místa. Nakonec se vše ukázalo nad síly Cupertina. AirPower trpěla od začátku problémy s přehříváním.

AirPower byla zrušena

AirPower nespnila standard kvality, splní jej nový Mac Pro?

V průběhu roku, kdy měla být AirPower oficiálně vydána, začaly pomalu z webu Applu mizet veškeré obrázky a jiné zmínky. Posléze už jsme nemohli najít žádnou informaci, že by se o této informaci někdy mluvilo.

Zvěsti přitom neustávaly. V iOS se našly kusy kódu, které odpovídaly funkčnosti AirPower. Apple si dokonce před pár měsíci zajistil i obchodní známku AirPower. Přese všechno ale projekt skončil.

Jak někteří poznamenali, jde o zatím první veřejně oznámený produkt v novodobé historii Applu, který byl zrušen před jeho vydáním. Už dříve bylo oznámeno více podobných, jako například nový modulární Mac Pro. Snad jej nepotká stejný osud.

Apple si na poslední chvíli zajistil práva na obchodní značku AirPower

Zdroj: TechCrunch