Letošní základní iPad si ponechá sluchátkový konektor i Touch ID

Pomalu se blíží očekávaná březnová Keynote a spolu s ní také aktualizace základního iPadu po boku s dalším hardware.

Za čtrnáct dní by měla přijít březnová Keynote zaměřená na nové i současné streamovací služby Applu. Potvrzují to spolehlivé zdroje jako Mark Gurman anebo Ming-Chi Kuo. Vedle události zaměřené na konkurenci Netflixu a videoherní streamovací služby pak opodál stojí hardware. Zdroje tvrdí, že součástí hlavní prezentace nebude.

Na druhou stranu se z různých stran dozvídáme informace, že letos bude aktualizován jak základní iPad, tak menší iPad mini včetně iPodu touch. Dokonce bychom se konečně mohli dočkat i dlouho odkládané indukční nabíječky AirPower.

Základní iPad dostane pouze lepší procesor

Server Mac Otakara získal indicie od dodavatelů, že aktualizace hardwaru letošních iPadů bude spíše opravdu ve jménu nových procesorů a žádných překotných změn. Ačkoli stále neutuchají spekulace o 10,2“ displeji pro základní iPad.

Ověřené Touch ID a sluchátkový konektor

Několik dodavatelských řetězců potvrzuje další objednávky Touch ID. Oba iPady tedy zatím zřejmě nedostanou nyní hodně protlačované Face ID, ale zůstanou u levnější a stále kvalitní biometrické metody. Navíc se proslýchá, že iPady si zachovají i sluchátkový 3,5 mm konektor.

Apple dle dostupných informací rovněž nijak nehodlá hýbat s cenou. Což je na jednu stranu dobře, neboť posledním trendem jablečných produktů je neustálé zdražování. Na druhou stranu zejména iPadu mini za poslední roky narostla schopná konkurence a při současné cenové politice mu to může ublížit. Velkou neznámou pak nadále zůstává iPod touch. Pravděpodobně se však vše brzy dozvíme.

Nový iPad mini a základní iPad v další registrační databázi

Zdroj: MacRumors