Apple si na poslední chvíli zajistil práva na obchodní značku AirPower

Aniž bychom to tušili, Apple vedl právní spor s dalším subjektem ohledně práv na obchodní značku AirPower.

Apple o značku AirPower soupeřil s firmou Advanced Access Technologies, která si chtěla toto jméno zaregistrovat už v prosinci 2018. Americký úřad však vždy v chráněném období vyčkává na námitky dalších společností.

Apple se ozval zkraje ledna 2019 s námitkou, že jde o kolizi s jeho obchodními názvy AirPlay, AirPort, AirPods a AirPrint. Cupertino se v průběhu dalších týdnů snažilo předložit dokumentaci, která by zabránila připsání obchodní značky AirPower konkurenční firmě.

AirPower s AirPods a iPhonem XS

Vše se však změnilo. Apple se ze soudní pře stáhl. Pravděpodobně z časových důvodů Cupertino zvolilo jinou strategii a na označení AirPower si jednoduše zakoupilo práva. Vlastníkem obchodní značky AirPower tedy nadále zůstává Advanced Access Technologies, ale má již práva ji využívat.

Jde tedy o další ze střípků, které naznačují, že by se AirPower opravdu mohla již brzy dostat do prodeje. Za poslední měsíc se mimo jiné našly zmínky o bezdrátové nabíjecí podložce také v samotném zdrojovém kódu betaverze iOS 12.2, jenž byly přidány do posledního sestavení.

Stále není jisté, kdy přesně Apple AirPower uvede

Zahraniční servery pak objevily ukrytý aktualizovaný obrázek AirPower s AirPods a iPhonem XS. Předchozí marketingové materiály totiž osahovaly AirPods a iPhone X nebo iPhone 8.

Pravděpodobně se tak ale nestane 25. března. Dobře informovaný Mark Gurman ze serveru Bloomberg, který na svém Twitteru dopředu sdělil, že Apple aktualizuje hardware tento týden, aby se na Keynote mohl věnovat čistě službám. AirPower tedy přijde pravděpodobně později.

Apple představil AirPods 2 s H1 čipem a bezdrátovým nabíjecím pouzdrem

Zdroj: MacRumors 9to5Mac