Apple představil AirPods 2 s H1 čipem a bezdrátovým nabíjecím pouzdrem

Apple tento týden postupně aktualizuje své produkty. Na řadu se dostala AirPods. Přináší druhá generace dostatek novinek?

Pakliže jste pravidelně četli novinky na našem webu, víte o AirPods 2 téměř všechno. Bohužel značná část informací jako tradičně unikla, a tak se velké překvapení nekoná. Na druhou stranu zde máme alespoň nový čip H1, který analytici nepředpovídali.

Čip H1 nahrazuje původní W1. Obsahuje všechny jeho funkce jako rychlé párování anebo přepínání mezi zařízeními. K tomu je však mnohem úspornější a ještě rychlejší.

Apple tvrdí, že právě díky tomuto čipu vydrží sluchátka telefonovat až o 50 % déle, tedy celkem 8 hodin. Rovněž by měly mít nižší odezvu o 30 % anebo se rychleji přepojit mezi zařízeními. Vše měřeno dle metodik Applu, takže se na jeho čísla budeme muset spolehnout.

Nové AirPods 2

AirPods 2 s vyšší cenou

Hlavním lákadlem by rovněž měla být funkce „Hey Siri“. Už nemusíte klepat na AirPods a teprve vyslovovat dotyčnou frázi, sluchátka budou připravena ihned.

Bezdrátové nabíjecí pouzdro se prodává jak s AirPods 2, tak samostatně. Podporuje nabíjení standardu Qi, tedy jako iPhony. Je tedy možné si jej dokoupit i pro starší generaci sluchátek. Připravte si však částku 2 290 Kč.
Za AirPods 2 s bezdrátovým nabíjecím pouzdrem stojí celých 5 790 Kč, což je opět dle poslední tradice Applu nárůst. Můžete rovněž koupit AirPods 2 s klasickým pouzdrem a to za 4 790 Kč.

Nezbývá, než se rozhodnout, zdali se investice do nových sluchátek vyplatí. Inovací je tentokrát spíše poskrovnu.

iMacy 2019 jsou tady. S novými procesory, ale plotnovými disky

Zdroj: Apple