Apple ukáže nový Mac Pro už na WWDC 2019

Apple chystá nový kompletně modulární Mac Pro a hodlá jej ukázat už na letošní vývojářské konferenci WWDC 2019.

Zprávu přinesl server Bloomberg, konkrétně známý analytik Mark Gurman. Pokud vám jeho jméno nic neříká, pak vězte, že stál za detailním odhalením všech tří posledních konferencí WWDC anebo posledních Keynote včetně detailních specifikací tří nových iPhonů. Gurman primárně spoléhá na své zdroje přímo z Applu.

Dle jeho informací už Apple na Macu Pro skutečně nějakou dobu pracuje a inženýři z Cupertina se budou chtít výsledky pochlubit už na WWDC 2019. Ta se letos bude konat mezi 3. – 7. červnem v San Jose v Kalifornii.

Gurman však ve své zprávě hovoří pouze o ukázce, nikoli uvedení do prodeje na trh. Nový modulární Mac Pro si první majitelé patrně koupí až ke konci letošního roku společně s 31,6“ 6K Apple Displayem.

Koncept nového modulárního Macu Pro dle Curved
Koncept nového modulárního Macu Pro dle Curved

Phil Schiller slíbil už v roce 2017, že Apple dá všem profesionálním uživatelům počítač, jaký si zaslouží. V roce 2018 jsme se poté dozvěděli, že by modulární Mac Pro měl přijít někdy v roce 2019. Apple vyčlenil tým profesionálů, který na tomto počítači pracuje.

Nový Mac Pro by se dle tvrzení Schillera neměl zaleknout žádné moderní technologie jako VR anebo střih videa v nejmodernějších studiích po světě.

Zdali slovo dodrží, zjistíme už za necelého půl roku.

Mac Pro odložen na rok 2019

Zdroj: MacRumors