iPhone 2019: tři čočky fotoaparátu, větší baterie nebo 120 Hz displej

Internetem proletěly zprávy o možných parametrech nového iPhone Xs Max 2019. Letošní model by měl dle zdrojů získat nejen tři čočky fotoaparátu nebo větší baterii, ale také ProMotion displej a mnohé další.

Zprávy pochází od Wcftech, čínského serveru, který měl v minulosti spíše smíšené úspěchy svých předpovědí. Na druhou stranu mnoho z těchto předpokládaných vylepšení je celkem logických a lze je odvodit dle vývoje trhu.

Tři čočky fotoaparátu

Jednou z prvních zmíněných funkcí jsou tři čočky fotoaparátu. Vzhledem k tomu, že se tímto směrem neustále posouvají i konkurenti, je pravděpodobné, že se přidá i Apple. Držet krok s nejlepšími fotomobily znamená posouvat hranice. Navíc někteří výrobci už testují čtyři i pět čoček fotoaparátu.

Tři čočky s sebou přinesou benefit v podobě 3x optického zoomu a možnost ještě více širokoúhlého záběru.

Pravděpodobnost 8/10

iPhone 2019 - první rendery

4 000 mAh baterie

Jedním z velkých přání všech iPhone uživatelů je větší výdrž na baterii. Apple nám každý rok tvrdí, jak nový model vydrží více. Přičemž pak fyzicky osadí baterii s kapacitou menší, než měl předchozí model. Tak se například stalo u iPhone XS.

Zpráva hovoří o osazení až 4 000 mAh akumulátoru v novém modelu iPhone XS Max 2019 bez výrazného narušení designu. Ač konkurence podobné hodnoty umí a nabízí, tak velká baterie by narušila design telefonu. Navíc trend Applu je spíše ve snižování náročnosti procesoru. Zpráva se jeví spíše jako nepravděpodobná.

Pravděpodobnost 3/10

ProMotion 120 Hz displej

Apple poprvé uvedl 120 Hz ProMotion displej v iPadech Pro. Apple sice nebyl první, ale displeje iPadů Pro vykazují mimořádnou kvalitu, a tak získaly řádnou mediální pozornost. Díky dynamické změně obnovovací frekvence umí iOS chytře přepínat mezi potřebnými počty snímků a displej je dokonale plynulý ať čtete noviny, nebo hrajete náročné hry či sledujete video.

Některé smartphony konkurence se vydaly také touto cestou, například herní řada od Razeru. Uživatelé jsou nadšení, takže není důvod, proč by se nepřidal i Apple. Otazníkem zůstává, jak bude ProMotion fungovat s OLED technologií.

Pravděpodobnost 6/10

Mezi další zprávy pak patřilo uvedení rychlejšího bezdrátového nabíjení s příkonem 15 W nebo zmenšení tzv. „notch“ výřezu v horní části obrazovky. Celkově jde o velmi brzké zprávy, ale zkusit tipnout si může každý. Třeba to vyjde a některou z funkcí opravdu uvidíme.

Zdroj: MacRumors