Čtyři nové modely iPadů a nový iPod touch bez Touch ID odhalila beta iOS 12.2

Nové modely základních iPadů jsou už za dveřmi. K nim se letos přidá také iPad mini a pro někoho nečekaně rovněž iPod Touch. Vše prozradila betaverze iOS 12.2.

Prvním náznakem byla registrace nových modelů u Eurasijské komise. Ta kontroluje všechna zařízení, která chtějí vstoupit na trh do Asie a Ruska. Bez udělené certifikace tak nemohou být prodávány. Apple si proto většinou až s tříměsíčním předstihem nové modely registruje.

Mezitím odhalil bystrý programátor Steve Troughton-Smith reference na nové modely přímo v kódu iOS 12.2. Poslední betaverze se odkazuje na čtyři nové modely iPadů. K těm se však neváže žádné propojení s funkcí Face ID. Pravděpodobně půjde tedy o omlazený model základního iPadu ve variantě Wi-Fi a Wi-Fi + Cellular.

[HTML1]

Další dvě modelové čísla by mohly potvrzovat příchod nového iPadu mini 5. Rovněž však nenaznačují příchod Face ID ani více informací o hardwaru nových tabletů. Posledním odhaleným řetězcem je pak modelové číslo využívané u iPodů touch.

Apple zřejmě po dlouhých čtyřech letech tedy opravdu chystá nějaký druh aktualizace pro svůj multimediální přehrávač. Nedávno dokonce požádal o rozšíření ochranné známky iPod i pro kategorii herních zařízení.

Nicméně se v kódu opět neobjevují žádné reference na Face ID a dokonce ani Touch ID. Nový iPod tak zřejmě dostane spíše hardwarové vylepšení, i když třeba Apple překvapí celkovým redesignem.

AirPods 2 s podporou Hey Siri v betaverzi iOS 12.2

Zdroj: 9to5Mac