Apple Music ztrácí prvky sociální sítě Connect, čeká ji osud jako Ping?

Apple Music Connect umožňuje umělcům přidávat obsah na své stránky přímo v Apple Music. Uživatelé mohli sledovat své oblíbené umělce stejně jako sebe navzájem a doporučovat si nejen hudbu. Jenže teď jsou tyto funkce pomalu z Apple Music odstraňovány.

Vzpomínáte na Ping? Byl to první pokus Applu o sociální síť zaměřenou na hudbu a umělce. A správně tušíte, že skončila neslavně. Apple se však chtěl poučit a přebral úspěšné a fungující prvky, které integroval do Apple Music pod názvem Connect.

Zdá se, že ale ani Connect není úspěšný. Všichni umělci dostali zprávu o tom, že posílání příspěvků na svůj profil bylo ukončeno k 13.12. (tedy včera). Současné příspěvky zůstanou dohledatelné do 24. května, a pak budou zřejmě zcela odstraněny. Zůstávají tedy funkce, kdy mohou umělci vytvořit svůj Playlist a uveřejnit jej na své profilové stránce.

Apple Music Connect - stejný osud jako Ping?

Při uvedení Apple Music Connect to vypadlo na slušný zájem a zapojilo se mnoho umělců. Jenže poté jakoby iniciativa ze strany Applu ochabla, a s tím opadl i zájem umělců. Dodnes u mnoha z nich najdete příspěvky, které publikovali s vydáním a od té doby už nic nenapsali.

Záložka Connect tedy zmizí z aplikace Hudba a odkazy zůstanou už jen v sekci „Pro vás“. Zdá se, že Connect se vydal ve šlépějích sítě Ping, která postupně odumřela, částečně také z nedostatečné podpory Applu.

Zdroj: 9to5Mac, MacRumors