EKG přijde do Apple Watch spolu s watchOS 5.1.2

Apple při představení novinek ukázal i hodně zajímavou funkci EKG pro Apple Watch Series 4. Uvedení však bylo naplánováno ke konci tohoto roku, což je dá se říct za rohem. Poslední zprávy naznačují, že po současné betaverzi watchOS 5.1.2 bude EKG zpřístupněno.

Hned zpočátku je nutné dodat, že funkce je zatím určena primárně pro americký trh. Regulátoři a zdravotnické organizace totiž musí uznat Apple Watch Series 4 jako zdravotnickou pomůcku, skutečně schopnou měřit EKG.

V USA se to podařilo a tamní úřad FDA Applu posvětil používání Apple Watch Series 4 jako zdravotní pomůcku. Odborníci z praxe věří, že EKG v chytrých hodinkách jablečné společnosti skutečně může pomoci při záchraně lidských životů.

EKG v Apple Watch Series 4

Funkce bude zpřístupněna společně s vydáním produkční verze watchOS 5.1.2, která je zatím v betaverzi. Navíc bude regionálně uzamknutá na USA. Server MacRumors však tvrdí, že k jejímu odemčení by mělo stačit přepnutí watchOS na region USA a restart hodinek.

Mezitím jsou už školeni zaměstnanci Apple Store.

Zaměstnanci Apple Storů jsou instruováni, aby zákazníkům vysvětlili, že „EKG v Apple Watch není zamýšleno jako diagnostické zařízení nebo že by mělo nahradit tradiční diagnostické postupy. Rovněž by nemělo být použito k monitorování anebo sledování stavu chorob bez návštěvy u lékaře.“

Zatím není známo přesné datum, kdy bude aktualizace watchOS 5.1.2 uvolněna. Indicie ale naznačují, že by se tak mělo stát poměrně brzy.

Apple Watch Series 4 detekují pád pouze pokud vám bylo 65 let a více

Zdroj: MacRumors