Poslední beta tvOS 12 už zahrnuje plnou podporu Dolby Atmos pro iTunes Movies na Apple TV

Podpora zvuku Dolby Atmos byla jednou z nejvýznamnějších funkci nového tvOS 12 pro Apple TV. Dosud však různá vydání betaverzí přinesla omezenou podporu. To se nyní mění a jak se Apple připravuje na září, tak postupně uvolňuje i obsah v iTunes Movies.

Jakmile bude nový tvOS 12 vydán, Apple by měl upgradovat všechny filmy zakoupené v iTunes na podporu Dolby Atmos a to zadarmo.

Apple využívá stejnou strategii, jako tomu bylo u zavádění rozlišení 4K a HDR ve svém obchodě iTunes Movies. Apple TV vybavená tvOS 12 se tak stane jediným streamovacím „set-top“ boxem podporujícím jak dynamický rozsah (HDR), tak zvuk Dolby Atmos na trhu.

Nabídka samotných filmů s Dolby Atmos byla spíše skromnější, ale postupně nabírá na obrátkách. Mnoho filmů se začíná řadit do nabídky iTunes Movie Store a propaguje podporu Dolby Atmos. Mezi vybrané snímky například patří Baby Driver, Blade Runner 2049, Deadpool 2, Justice League, Peter Rabbit, Spider-Man: Homecoming, Suicide Squad a další.

Při dotazu anglické fráze na Siri „Show me movies with Dolby Atmos“ asistentka nabídne aktuální seznam s odezvou „will sound great in Dolby Atmos“, ačkoli musíte každý z nich otevřít v iTunes Movies, jelikož ostatní aplikace Dolby Atmos nepodporují.

Dolby Atmos momentálně funguje s betaverzí tvOS 12 a Apple TV 4K.

Zdroj 9to5Mac