Mazda přislíbila CarPlay pro nové ale i starší modely aut

Ačkoli je Mazda partnerem CarPlay už dlouhé tři roky, konkrétní posun vpřed oznámila teprve včera. Na International Auto Show v New Yorku zástupci automobilky prohlásili, že začne implementovat CarPlay do svých vozidel.

Mazda plánuje, že model 2018 Mazda6 bude od léta prvním modelem podporujícím CarPlay ve Spojených státech. Systém bude dostupný jako upgrade pro všechny druhy Mazda6, které jsou na úrovni výbavy Touringu a vyšší.

Co více, Mazda slibuje současným zákazníkům modelu 2018 Mazda6, že od léta si mohou software rovněž nechat upgradovat a doinstalovat.

Zajímavé je, že Kanadská verze webu Mazdy uvádí dostupnost i u modelu 2019 CX-9. Automobilka však tuto kompatibilitu vůbec neoznámila ani nepotvrdila, takže není jisté, zdali je software s CarPlay diferencovaný regionálně.

[HTML1]

Oficiální tiskové zprávy navíc uvádí dostupnost CarPlay pro všechny vozy s Mazda Connect. Ten se objevil poprvé už v roce 2014, takže technicky vzato by Mazda mohla vybavit CarPlay celé své portfolio a nemuselo by jít o exkluzivitu pár modelů.

Během tiskové konference Mazda také oznámila přidání podpory Apple CarPlay a Android Auto do své řady vozidel. V Kanadě budou tato technologie pro připojení k mobilním zařízeních nabízena nejprve v létě roku 2019 CX-9, která bude následně prodávána po celou řadu modelů.

Apple CarPlay a Android Auto budou k dispozici na začátku letošního roku jako aktualizace originálního příslušenství Mazda pro systémy MAZDA CONNECT.

Začíná být pomalu zvykem, že oznámení podpory CarPlay provází vždy mnoho nejasností a Mazda není výjimkou. Zatímco oficiální Kanadský web firmy uvádí některé konkrétní detaily, prezentace na výstavě v New Yorku byla zcela obecná a vágní. Necháme se překvapit, jaký bude výsledek.

Zdroj 9to5Mac