Pálava od Fripita: průvodce krajem vína, slunce a bílých skal

Když se řekne Pálava, vytanou na mysli snad každému bílé vápencové útesy, které se nepřehlédnutelně tyčí nad okolní nížinou. Slunný cíp jižní Moravy se chlubí nejen skvělým vínem a pohostinností, ale také lužními lesy, romantickými zříceninami hradů nebo cenným historicko-přírodním Lednicko-valtickým areálem, zapsaným na seznamu UNESCO.

Náš nový průvodce Pálavou vás provede stezkami, které křižují Pavlovské vrchy, navštívíme vrcholy vápencového masivu se skvělým výhledem – Děvín, Děvičky, Obora, Svatý kopeček, Turold nebo Šibeniční vrch – a nevynecháme ani Stolovou horu, dominantu krajiny. Vypravíme se za romantickými zříceninami hradů jako Kozí hrádek nebo Sirotčí hrádek, nalezištěm Věstonické Venuše v Dolních Věstonicích či do Mikulova, centra celé Pálavy. Chybět nebudou ani louky a lesy na Pohansku, kde vám učarují stoleté duby osamoceně stojící v krajině. A samozřejmě doporučíme, kde ochutnat víno, kde se ubytovat i jakou foto výbavu zabalit. Autor průvodce, fotograf Jan Miklín, se s vámi podělí o tipy na zajímavé foto lokality a prozradí vám nejeden ze svých triků.

Průvodce Pálavou si můžete, v rámci jeho uvedení, stáhnout do mobilu s 50% slevou, a to až do 30. listopadu 2015. 

Jak fotoprůvodce pořídit?
Je to velice jednoduché:

  1. Stáhněte si naší bezplatnou aplikaci v AppStore či GooglePlay
  2. Vyberte si průvodce „Víno a slunce pod Pavlovskými vrchy“
  3. Zaplaťte prostřednictvím AppStore či GooglePlay a stáhněte si průvodce do mobilu nebo tabletu.

Více o autorovi:

Jan Miklín
Geograf a fotograf, pochází z Břeclavi, pracuje jako odborný asistent na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity, kde se věnuje kartografii a krajinné ekologii. S focením začal v roce 2003, zaměřuje se zejména na krajinářskou a cestovatelskou fotografii. Své snímky doprovázené texty pravidelně publikuje ve mnoha českých geografických, přírodovědných a cestovatelských časopisech (mj. Koktejl, Příroda, Outdoor), je šéfredaktorem stylového cestovatelského časopisu Travelfocus. Jeho fotografie (zejména z jižní Moravy) se objevují v propagačních materiálech agentury CzechTourism, je autorem několika sad pohlednic (několikrát oceněných mj. v soutěži o nejhezčí české pohlednice). Na Pálavě pravidelně pořádá fotokurzy. S fotoaparátem v ruce a batohem na zádech rád cestuje, zejména po horách, nejraději se vrací do vysokých hor střední Asie (Ladák, Kyrgzystán) nebo jižní Ameriky.