Quad Lock Run Kit: vyběhněte do polí [Zkušenosti]

Příslušenství využívající systému Quad Lock se rozrostlo také o praktický sportovní držák na ruku. Vyzkoušeli jsme ho.

Systém Quad Lock již od nás znáte z recenzí držáku na kola i stativového adaptéru, nebudu tedy dopodrobna vysvětlovat jejich unikátnost spočívající v univerzálním použití telefonu v jednom pouzdře s nepřeberným množství doplňků.

Začnu tak tím, že jedním z těchto doplňků je sportovní držák na ruku opatřený Quad Lock úchytem. V balíku tu najdete jak samotné Quad Lock pouzdro na mobilní telefon (k dispozici jsou verze pro iPhone 6 i iPhone 6 Plus), tak i úchyt na paži.

763356

Ten je vyroben z pružného materiálu, který je částečně prodyšný. To jsme uvítali především v parných letních dnech, kdy se kůže pod návlekem nijak výrazněji nepotila, díky čemu nebylo nošení tohoto příslušenství nepříjemné.

763364

Způsob uchycení telefonu v systému Quad Lock primárně předpokládá uchycení do pevně umístěného držáku umístěného přímo před vámi, což úchyt na paži dvakrát nesplňuje. Lidské tělo je totiž poměrně měkké a také umístění úchytu z vnější strany paže není dvakrát dobře po ruce. Vinou toho budete ze začátku mít problémy s rychlým nasazováním telefonu.

10350

Jenže popáté to zvládnete o něco rychleji, podesáté ještě rychleji a popatnácté to zvládnete za pět vteřin i v té nejtmavší noci. Stačí se jen nevzdávat, ona se ruka brzy naučí ten správný grif.

10347

Naopak snímání telefonu z paže je jednoduché a intuitivní hned napoprvé. Stačí pouze stlačit modrou páku a telefonem pootočit.

Sestavu jsme testovali jak při běhu, tak i (převážně) při jízdě na koloběžce a kole. Vždy držela velmi dobře a ani jednou nedošlo k žádným problémům. Navíc v případě, že chcete mít telefon chráněn i proti nepřízni počasí, si můžete dokoupit doplněk nazvaný Quad Lock Poncho. Jde o průhledný silikonový návlek, který navléknete na přední část telefonu. Ten pak bez problémů přečká i slušně silný déšť.