Apple novinky: 15. týden [2015]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě patnáctý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Apple v hledáčku Evropské komise

01Ještě nedošlo k oficiálnímu oznámení a už se konkurence připravuje na to, že Apple představí vlastní hudební streamovací službu. Hovoří se o tom, že bychom se o ni měli dozvědět během úvodní prezentace konference WWDC.

Evropská komise dostala od některých nahrávacích společností a distributorů digitálního obsahu podnět k prošetření dohod, které Apple uzavírá. Hlavním záměrem je prověřit, zda nevyužívá svého postavení a vlivu, aby získal výhodné smlouvy pro distribuci hudby. Obavy panují také z toho, že by nové smlouvy s Applem mohly donutit vydavatele porušit stávající výhodné dohody, jaké mají například se službou Spotify.

Pokud komise zjistí, že došlo k porušení pravidel hospodářské soutěže, bude muset Apple své obchodní aktivity omezit, případně sjednat nápravu.

Zdroj

Zaměstnanci dostanou Apple Watch slevou

02Tim Cook poděkoval svým spolupracovníkům a všem zaměstnancům za úsilí, které pomohlo novému výrobku na trh. K příležitosti tohoto významného okamžiku oznámil, že všichni zaměstnanci získají 50% slevu na sportovní a ocelové modely, zlaté budou levnější o 550 dolarů. V dopise svým podřízením napsal, že by rád, aby každý pracovník mohl své pozitivní zkušenosti s hodinkami předat zákazníkům.

Neopomněl také zdůraznit, že během prvních čtyř dnů od uvolnění vývojářských nástrojů přibylo v App Store na 1000 nových aplikací určených právě pro chytré hodinky.

Zdroj

Hodinky ještě jednou

03Poptávka po hodinkách nejspíš opět předčila očekávání Applu a hlavně předčila i jejich výrobní kapacity. Nedostatečné množství kusů vedlo k rozhodnutí, že pokud si zákazník chce odnést novou chytrou hračku z obchodu, bude si muset výrobek předobjednat a v předem určeném termínu vyzvednout. Pokud tak neučiní, bude zboží vráceno zpět na sklad. Při převzetí objednaného kusu bude pracovník prodejny vyžadovat doklad k identifikaci spolu s fotografií. Limitem objednávky je zatím jeden kus, který si zákazník také osobně vyzvedne.

Limit se nevztahuje na předobjednávky v internetovém obchodě, které dorazí ke svým nedočkavým majitelům již 24. dubna.

Zdroj

Apple je stále na špici

04Společnost comScore zabývající se veřejnými průzkumy, přišla s výsledky svého posledního šetření. Zjistila, že Apple je stále největším výrobcem mobilních přístrojů na americkém trhnu. Přestože se jeho podíl propadl o pouhou desetinu procentního bodu, stále si udržuje krásných 41,7%. Daleko za ním je jihokorejský gigant Samsung s 28,6%. Nepatrný nárůst zaznamenaly společnosti LG s HTC.

Mobilní operační systém iOS zaujímá podle průzkumu necelou polovinu trhu, zatímco Android je na tom o 10% lépe. Na třetím místě se krčí Windows Phone.

Od ledna letošního roku přibylo v USA na 2 miliony nových telefonních přístrojů a jejich celkový počet se vyšplhal 186 milionů.

Zdroj

Jeden myslel na “Apple novinky: 15. týden [2015]

  • avatar
    15. 04. 2015 (04:24)
    Trvalý odkaz

    prosim vas, prectete si po sobe ten clanek a opravte ty preklepy… po sestem jsem je prestal pocitat :(

Komentáře nejsou povoleny.