Přijďte na největší výstavu historických Apple počítačů v Česku

Zámek Slavkov – Austerlitz uvede ve svých výstavních prostorách unikátní výstavu historických počítačů firmy Apple a ostatní produkty této firmy od roku 1983 po současnost.

prispevek1_02Vernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 26. března od 16 hodin v Historickém sále slavkovského zámku při příležitosti slavnostního zahájení nové turistické sezony. Svoji sbírku představí Bedřich a Pavel Malečkovi ze Slavkova u Brna.

Světovou jedničkou mezi výrobci výpočetní techniky, do které se řadí nejen počítače, ale i přehrávače hudby, mobilní telefony a tablety, je bezesporu americká firma Apple. Firma Apple byla první, která “zavřela” počítač do malé skříňky, dala mu přívětivou podobu, první začala používat myš, vytvořila systém s intuitivním ovládáním, od začátku používala tzv. okna (windows), vymyslela počítač a obrazovku v jednom (iMac), vymyslela jednoduchý hudební přehrávač (iPod), přišla s revolučním telefonem (iPhone), zpopularizovala tablet (iPad), uvedla v praxi obchod s hudbou iTunes. Tato firma své výrobky nejvíce přiblížila lidem.

prispevek1_04

Počítače a ostatní produkty firmy Apple od těch raných až po současné budete mít možnost spatřit v historických prostorách zámku od 26. března do 14. června.

Jeden myslel na “Přijďte na největší výstavu historických Apple počítačů v Česku

  • avatar
    31. 03. 2015 (02:03)
    Trvalý odkaz

    „Firma Apple byla první, která “zavřela” počítač do malé skříňky, dala mu přívětivou podobu, první začala používat myš, vytvořila systém s intuitivním ovládáním, od začátku používala tzv. okna (windows), vymyslela počítač a obrazovku v jednom (iMac),!: kecy, kecy, kecy…

Komentáře nejsou povoleny.