Apple novinky: 12. týden [2015]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě dvánáctý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Apple Watch budou mít vlastní obchody

01V tokijském nákupním centru se připravuje speciální prodejna s označením Watch. Zřejmě tak byl poodhalen plán, prodávat jablečné hodinky v samostatných obchodech.

Japonsko je jednou z 9 zemí, kde se 24. dubna začnou náramkové jablka prodávat. Podle informovaného zdroje půjde o trvalý stav. Prodejna není jen součástí podpory prodeje v prvních dnech uvedení hodinek na trh, ale plnohodnotným obchodem. Ten byl identifikován na nových pláncích nákupního centra.

Obdobné prostory Apple otvírá také v Paříži a Londýně.

Zdroj

Apple bude podporovat dobrovolníky

02Cupertinská společnost v uplynulém týdnu informovala své zaměstnance, že spouští nový zaměstnanecký program. Svým pracovníkům, kteří jsou aktivní v různých dobrovolných spolcích nabízí finanční výpomoc v případě, když budou mít zájem uspořádat nějakou akci.

Program bude prozatím aktivní v několika zemích, aby se zjistila úspěšnost. Poté se rozšíří i do dalších států, kde Apple působí.

Zdroj

Apple byl osvobozen v patentovém sporu

03Kanadská společnost, která vlastní patenty firmy Core Wireless Licensing Sarl neuspěla u federálního soudu. V roce 2012 původní majitel patentů zažaloval Apple za jejich zneužití pro bezdrátový přenos s využitím 2G, 3G a 4G standardů.

Vlastník patentů požadoval částku 100 milionu dolarů jako odškodné a procenta z každého iPhonu a iPadu, který byl prodán.

Zdroj

Apple nabídne online televizi

04Na poslední keynote mimo nových hodinek a MacBooku oznámil Apple také své partnerství s kabelovou televizí HBO.

Podle informací serveru WSJ je toto partnerství pouze začátkem plánovaného vstupu do sféry online televizí. Na podzim se tedy můžeme dočkat oznámení nové služby, která do jablečných zařízení přinese až 25 satelitních stanic. Vysílání by mělo být dostupné jak v mobilních iOS zařízeních, tak v Apple TV.

Jednání s mateřskými společnostmi o vysílacích právech je teprve na začátku, přesto již teď někteří zainteresovaní spekulují o ceně služby. Měla by se údajně dostat hluboko pod hranici současných měsíčních poplatků, které v průměru činí 90 dolarů.

Zdroj

Apple odstranil antivirové aplikace

05Z iOS App Storu byla odstraněna sekce antivirových a antimalwarových aplikací s tím, že programy zařazeny do těchto kategorií byly rovněž smazány.

Apple se tímto krokem nejspíš snaží navodit pocit, že iOS zařízení jsou vůči těmto škodlivým útokům zcela imunní a proto není nutné, aby v online obchodu byly programy zvyšující bezpečnost mobilních přístrojů.

Oficiální vyjádření k tomu rozhodnutí Apple zatím nepodal.

Zdroj