Jak na hovory přes reproduktor (na iPhonu)

Mnozí z nás jsou často v situacích, ve kterých je prostě lepší přijmout příchozí hovor a mluvit hlasitě přes reproduktor.

Stává se to hlavně extrémně vytíženým osobám, které musí celý den přijímat spoustu hovorů a přitom dělat ještě jiné věci. Řešením by sice často mohly být sluchátka nebo náhlavní sada, přes které byste hovor jedním kliknutím přijali a ruce by zůstaly volné. Jenže spousta osob tato sluchátka nemá rádo a raději telefonují s využitím hlasitého hands-free.

Pokud však používáte hlasité hands-free, musíte klasicky přijmout hovor, počkat několik chvil, dokud se na displeji neobjeví tlačítka hovoru, kde si teprve můžete zvolit možnost vyprávět přes reproduktor. To je poněkud zdlouhavé a má také za následek nepříjemnou skutečnost, že protistrana několik sekund hovoří „s nikým“. Pro ty z vás, kteří potřebují přijímat hovory hlavně přes reproduktor, tu máme jednoduché řešení.

Na každém iPhonu je totiž základní nastavení hovoru klasicky přes sluchátko, což se ale v aktuálním iOS dá v nastaveních snadno změnit.

Jak na to

  1. V telefonu zvolte možnost Nastavení -> Obecné,
  2. klepněte níže na položku Zpřístupnění -> Směrování hovorů v sekci Interakce,
    IMG_1832
  3. změňte aktuální volbu Automaticky na Reproduktor.
    IMG_1834
  4. Hotovo!

Nyní budou všechny příchozí hovory přehrávány přímo reproduktor zařízení, samozřejmě neztratíte možnost přepnout je zpět na sluchátko.