Vzniká nový film o Jobsovi, drží se Isaacsonova životopisu

Nový film o Stevu Jobsovi podle vzoru biografie Waltra Isaacsona, který si pod křídla vzal Aaron Sorkin, prošel za poslední měsíce několika obtížemi. Ale zdá se, že natáčení se konečně spustilo.

Zdroje uvádějí, že filmová produkce nového snímku připravuje garáž původního Jobsova domu, která se jinak označuje také jako místo zrození Apple. Dům se nachází v Los Altos, což je poblíž filmových míst kolem Californie. Příběh o počátku firmy v garáži je natolik rozšířený mýtus, že se jej zřejmě budou držet i filmaři, přestože z vyjádření Steva Wozniaka víme, že přímo v garáži nikdy žádné počítače ve skutečnosti nesestavovali (celý rozhovor najdete v aktuální vydání časopisu SuperApple Magazín).

jobs-movie

Odkládání natáčení probíhalo zejména kvůli obtížím firmy Sony a špatné komunikaci. Byly odhaleny i některé emaily, které hovořily o tom, že když původní Steve Christian Bale z role vycouval, scénárista Aaron Sorkin se rozhodl pro Toma Cruise. Rovněž protestoval, že vůbec nevěděl o Michaelu Fessbenderovi, který byl vybrán jako náhrada za Balea. To vše ukazuje, jak problémový byl celý projekt a není tedy divu, že k natáčení přišlo až nyní.

Podle aktuálních informací je Fassbender obsazen v roli Stevea, kterého režíruje Danny Boyle. Nejde však o explicitně potvrzené informace, a proto si budeme muset počkat na oficiální vyjádření. Problémy se Sony měl i původní režisér David Fincher, co také k urychlení natáčení nepřispělo. Uvidíme, co z celého projektu nakonec bude.

Film již můžete najít i na stránkách filmové databáze IMDB, která odhaluje i další podrobnosti ohledně obsazení jednotlivých rolí.