Neuvěříte, jak rychle umí Toshiba přenášet data do iPhonu

Toshiba na právě probíhajícím veletrhu spotřební elektroniky CES vystavuje zajímavý doplněk pro iPhone, které zrychlí přenos souborů.

Novinka míří na ty, kteří často používají technologie AirDrop pro přenos souborů na krátké vzdálenosti. Nové příslušenství pro bezdrátový přenos souborů umožní data mezi iOS zařízeními posílat rychleji jako nikdy před tím, má podobu externího donglu, který se připojuje do Lightning konektoru v iPhonu nebo iPadu. Použitá technologie zvládá data přenášet rychlostí až 375 Mb/s, což je trojnásobek rychlosti klasické počítačové kabelové sítě. Je tak velmi vhodná pro přenos například natočených videí z telefonu nebo tabletu.

skitched-20150105-082835

Navzdory svým schopnostem nese nová pomůcka poměrně těžko zapamatovatelné jméno TJM35420LT a běží na technologií TransferJet od Sony. Nicméně dá se očekávat, že před uvedením na trh mu bude propůjčeno nějaké snadněji zapamatovatelné označení.

Vše funguje podobně jako NFC, a tedy zařízení, mezi nimiž se soubory posílají, musí být vzdáleny nejvýše několik centimetrů. S NFC je ale tato technologie rozdílná v tom, že má na starosti větší přenosy jako „jen“ autentifikace nebo platby.

Novinka bude brzy dostupná v Japonsku, přičemž později se postupně dostane do celéhosvěta. Přesné datum však ještě není znám. Pokud vás tato „vychytávka“ zaujala a budete si ji chtít později obstarat, vyjde vás na něco kolem 40 dolarů. Myslete však na to, že abyste mohli data touto rychlostí přenášet, musí být stejným doplněk vybaven i telefon druhé strany. Nebude tak nutné koupit si tyto adaptéry rovnou dva?

Zdroj: TUAW

3 komentáře: „Neuvěříte, jak rychle umí Toshiba přenášet data do iPhonu

  • avatar
    07. 01. 2015 (16:56)
    Trvalý odkaz

    Skutečně je běžná drátová 1 Gbit síť pomalejší než tohle ?

    • avatar
      07. 01. 2015 (17:00)
      Trvalý odkaz

      „Klasická drátová sít“ (o které kolega píše) je Fast Ethernet, tedy 100 Mb/s. 1 Gb/s je už GbE, který je o něco jinde a klasika to není…

      Takhle to tedy bylo myšleno…

  • avatar
    10. 01. 2015 (17:12)
    Trvalý odkaz

    Ssry guys, ale za klasiku bych skutečně považoval 1gbit, alébrž 90% počítačů i routerů je vybaveno již tímto rozhraním. Nebo bychom jako kliku mohli označit i 10 mbit :)

Komentáře nejsou povoleny.