Líbí / nelíbí: počítač přesně v duchu původního Macintoshe

V roce 1984 uvedl Apple na trh první Macintosh – počítač typu vše v jednom, který odstartoval jednu celou éru. V roce 2015 přichází jeho tvary zpět na scénu.

Designéři z Curved Labs se zamysleli nad tím, jak by mohl vypadat původní Macintosh dnes, pokud by v Applu chtěli využít jeho křivky a zkombinovat je se současným hardwarem, tedy s komponenty současného MacBooku Air. Výsledkem je několik renderů, které vám tímto představujeme.

2015-mac-apple-store

Hypotetický uvažovaný počítač, jehož rendery jsou prezentovány, předpokládá použití displeje z jedenáctipalcového MacBooku Air, včetně podpory pro bezdrátové sítě, moderních konektorů i vestavěného akumulátoru, díky kterému by tento počítač mohl být použitelný nezávisle na elektrické síti.

2015-mac-vs-1984-mac  16

V Curved Labs předpokládají, že displej by určitě měl být dotykový, samozřejmostí je i kamera FaceTime pro videohovory. Klávesnice a myš se připojují bezdrátově, jak také jinak.

[HTML1]

V redakci se nemůžeme shodnout, jestli je tento koncept úžasně krásný nebo úžasně odporný. A proto tu pro vás máme naši anketu ze série Líbí / nelíbí:

Chtěli byste si takovýhle počítač?

Nahrávání ... Nahrávání ...

Jeden myslel na “Líbí / nelíbí: počítač přesně v duchu původního Macintoshe

  • avatar
    15. 01. 2015 (06:04)
    Trvalý odkaz

    Vzhledově fajn ale jenom proboha NE dotykový šmrdladlo místo displaye

Komentáře nejsou povoleny.