Hyperdon A8: čínská továrna kopíruje Apple Watch a podporuje Android

Společnost Hyperdon Technology sídlící v Hong Kongu připravuje na trh přesnou kopii Apple Watch. Odvážně je přivezla i na CES.

Na stánku číslo LVH 46031 vystavuje na veletrhu CES v Las Vegas společnost Hyperdon Technology, která vyrábí a prodává nejrůznější chytré hodinky. A mezi nimi i poměrně věrnou kopii doposud neprodávaných hodinek Apple Watch.

První reálné fotografie publikovat web Business Insider, avšak bez podrobnějších specifikací. Ty vám můžeme ale nabídnout my.

Screenshot 2015-01-08 at 10.45.39

Hodinky podporují bezdrátovou komunikaci Bluetooth  ve verzi 3.0, jejich displej má úhlopříčku 1,54 palce a je dotykový. Doba nabíjení je jedna hodina, v pohotovostním režimu s vypnutým displejem pak mají vydržet až 120 hodin. Výdrž při aktivním používání nám výrobce na přímý dotaz odmítl sdělit. Dá se tedy usuzovat, že nebude nejlepší.

Hodinky podporují tyto funkce:

  1. zobrazení informací o příchozím hovoru (jméno volajícího a telefonní číslo),
  2. možnosti vibračního, zvukového či kombinovaného upozornění,
  3. zobrazení informací o příchozí SMS zprávě,
  4. přijmutí / odmítnutí příchozí hovoru,
  5. procházení telefonním seznamem a spuštění hovoru,
  6. ovládání hudebního přehrávače,
  7. ovládání fotoaparátu v telefonu,
  8. měření pohybu (krokoměr) a teploty,
  9. notifikace z ostatních aplikací (Messenger, Skype, apod.),
  10. zobrazení data a času.

Všechny tyto funkce s výjimkou bodu 9 jsou funkční i na iOS, devátý bod pak pouze na telefonech s Androidem po doinstalování dodávané aplikace.

Koncové ceny hodinek nejsou stanoveny, známe však ceny nákupní:  při minimálním odběru 1 000 kusů (menší není možný) zaplatíte za jeden kus 28,50 amerických dolarů, při minimálním odběru 3 000 kusů zaplatíte za jeden 28 dolarů a pokud jich koupíte alespoň pět tisíc kusů, zaplatíte za jednu 27,50 dolarů. Jde o ceny přímo od výrobce, bez nákladů na dopravu, clení a další potřebné formality. V nabídkách prodejců by se pak mohly objevit časem přibližně za dvojnásobek.

Screenshot 2015-01-08 at 10.45.39

Ovšem před objednávkami pozor – nezkoušejte si je objednat poštou, zadrží vám je coby padělek přímo na celnici. Pokud však plánujete výlet někam do Asii, můžete si je koupit tam. Z ruky vám je nikdo strhávat nebude.

Zdroj informací: nabídkový list výrobce