Apple novinky: 2. týden [2015]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě druhý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

CES 2015

Newest Innovations In Consumer Technology On Display At 2015 International CESV uplynulém týdnu byl v Las Vegas zahájen mezinárodní veletrh spotřební elektroniky, na kterém vystavuje většina velkých hráčů jako Samsung, LG a Panasonic, ale i drobnější výrobci převážně doplňkových zařízení.

Po prvních dnech je zřejmé, že trendy směřují ke ztenčování a zlehčování notebooků s tím, že jejich hybridní použití zajištují dotykové displeje. Další velkou oblastí, která je na veletrhu prezentována, jsou chytrá zařízení. Najdete zde od inteligentních šlapek na kolo, přes chytré kočárky, po obrovské zastoupení náramků a hodinek. Většina těchto zařízení již jsou ve své druhé verzi bez prvních neduhů, a proto vypadají velice zajímavě a užitečně.

CES neokupují pouze tradiční výrobci, ale své místo zde zaujímají také startupy, jejichž produkce je mnohdy velmi netradiční a řada z nich své uplatnění na trhu nenajde. Přesto právě tyto firmičky ukazují, jak vynalézaví dokážou lidé být.

Chytré hodinky až na jaře

02Apple dokončuje softwarové úpravy operačního systému určeného pro Apple Watch, jenž by na americkém trhu měly objevit nejdříve v březnu tohoto roku. Apple sice na své poslední keynote prohlašoval, že hodinky budou k dispozici ze začátku roku. Viceprezidentka pro obchod Angela Ahrends svým podřízeným však prozradila, že novinka spatří světlo světa až na jaře.

Apple připravuje pro nový produkt velké školení a všichni vedoucí kamenných obchodů se jej budou účastnit. Je potřeba, aby nový produkt důkladně poznali. Toto školení bude probíhat počátkem února a poté se vyškolení pracovníci vrátí do svých obchodů a nabyté vědomosti předají svým kolegům.

Pokud však dojde k nějakým problémům při dokončování vývoje obslužného softwaru, může se uvedení hodinek posunout.

Zdroj

Nové procesory od Intelu

03Na mezinárodním veletrhu CES představila společnost Intel novou řadu Intel Core procesorů nesoucí označení Broadwell. Procesory jsou o necelých 40 % menší díky nové 14nm technologii. Novinky nepřinášejí jen zvýšení výkonu a zkrácení doby startu, ale hlavně snížení spotřeby energie. Intel uvádí úsporu až hodinu a půl.

Nová řada sebou nese také mobilní procesory označené Charry Train, které v tabletech můžeme očekávat někdy v polovině roku.

Zdroj

Beats čelí žalobě

04Poté co se výrobce sluchátek spojil s jablečnou společností, stal se ideálním terčem pro patentové „trolly“. Společnost Monster obvinila Beats za odcizení technologie, kterou používá ve svých sluchátkách.

Originální sluchátka Beats byly vytvořeny ve spolupráci právě se společnosti Monster a její ředitel Noel Lee tvrdí, že Iovine a Dre využili vše, co se naučili při spolupráci, použili stejnou technologii jako Monster a pouze ji označkovali Dreovým jménem.

Zdroj