Podle seznamu Microsoftu je iPhone 6 je nejpopulárnejším zařízením tohoto roku

Microsoft tento týden zveřejnil list top vyhledávání v Bingu za rok 2014, ve kterém z technologických společností znovu vyhrává Apple.

Podle BigTrends byli iPhone 6 a iPad v top 5 nejvyhledávanějších technologických výrazů za rok 2014. Mezi dalšími byly výrazy jako Fitbit (doplněk pro měření pohybové aktivity) či Xbox One (nová generace herní konzole od Microsoftu), ale iPhone 6 byl stále největším soupeřem. Samsung Galaxy S5 se neobjevil ani v první desítce hledaných výrazů.

Seznam první desítky:

  1. 20130919_iphone6-review_0268-640x426iPhone 6 (mobilní telefon s iOS)
  2. Xbox One (herní konzole)
  3. Fitbit (měření pohybové aktivity)
  4. iPad (tablet od Applu)
  5. Surface Pro 3 (tablet s klávesnicí od Microsoftu)
  6. Kindle Fire (tablet od Amazonu)
  7. Windows Phone (mobilní operační systém)
  8. Galaxy S4 (mobilní telefon s Androidem)
  9. Chromecast (TV přehrávač od Googlu)
  10. Google Glass (gadget do Googlu)

Jak jste si mohli všimnout, tak letošní souhrn neobsahuje často více konkurenčních produktů, převážně je zastoupen pouze jeden. Například herní konzole je zastoupena pouze Xboxem One, konkurenční Sony Playstation 4 ani Nintendo Wii U již do prvních příček nezasáhly.

Facebook byl označen jako nejvyhledávanější softwarová aplikace tohoto roku, po níž následovala další sociální síť, Twitter. A ještě se zmiňme o celebritách: první místo obsadila Kim Kardashian, kterou se snažili dohnat Beyonce a Miley Cyrus. Celé seznamy vyhledávání přes Bing si můžete prohlédnout zde.