Možná podoba velkého iPadu Pro na videu. Je dvanáct palců hodně?

Japonský magazín Mac Fan zveřejnil před časem schéma nového dvanáctipalcového „iPadu Pro“, které ukazuje jeho design a velikost v porovnání s ostatními zařízeními od Applu.

large-5478a255601b6Schéma poukazuje na rozměry 305,31 × 220,8 × 7 milimetrů, které jsou u iPadu s větším displejem předpokládané. Před několika dny toto schéma rozšířil i YouTube uživatel Canoopsy svým videem, kde ukazuje samotný 12,2″ iPad a porovnává ho s iPadem Air, různými generacemi iPhonu či 13″ MacBookem Pro.

Samozřejmě nejde o skutečný iPad Pro, ale o jeho model vyrobený podle zveřejněného schématu.

Další zdroje uvádějí, že iPad s větším displejem by měl mít úhlopříčku o velikosti až 12,9  palce. I přesto je oproti zařízením jako iPad Air či iPhone 6 Plus výrazně větší. Rovná se totiž téměř velikosti 13″ MacBooku Pro či MacBooku Air. Proto přicházejí i další spekulace o dvou systémech zahrnutých v jednom zařízení, což by vhodně doplnilo řadu základních MacBooků.

[HTML1]

Uvádí se také, že by měl tento iPad Pro obsahovat nový chip Apple A9 a vylepšené audio reprezentované dvojicí reproduktorů na spodní i vrchní straně. Tento iPad Pro by spolu s novým iPadem mini 4 mohly být uvedeny na trh mezi dubnem a červnem 2015. Hovořil o tom například i  analytik společnosti KGI Ming-Chi Kuo. Ten říká, že nový iPad nepřijde do výroby dříve, než v druhém čtvrtletí 2015, a tedy až po vyřízení zvýšených dodávek iPhonů 6 a 6 Plus.