Apple opět zakazuje. Po aplikaci Transmit chce zrušit podporu iCloud Drive

Aplikace pro správu souborů Transmit po vydání iOS 8 přinesla nové možnosti sdílení, včetně možnosti jakékoliv aplikací odeslat soubor na server Transmitu, či možnost sdílení na více zařízení použitím Dropboxu nebo iCloud Drive.

Minulý týden však přišla ze strany Apple žádost, aby vývojáři funkci sdílení na Dropbox a iCloud Drive z aplikace odstranili. Ti pak na svém blogu vysvětlili, žádost od Apple byla podána, že porušují podmínky užívání služby iCloud Drive. Podle nich totiž aplikace nemohou odesílat na iCloud Drive obsah, který nebyl vytvořen v samotné aplikaci. Transmit však může fungovat jako prostředník pro ostatní aplikace, kterým možnost využití tohoto úložiště schází.

11301-4069-141208-Transmit-lI když byla aplikace ochuzena pouze o funkci odesílání souborů na iCloud Drive, Panic tvrdí, že kvůli tomu musí funkci odesílání odstranit úplně. Takzvaný Share List totiž sloužil k odesílání dokumentů do jiných služeb automaticky a není možné jej měnit. Apple tak omezil i odesílání souborů do aplikací třetích stran jako Box, Dropbox, Evernote a jiných.

Lidé z Panic však stále doufají, že se post na jejich blogu dostane do pozornosti zaměstnanců Applu a že by mohli ovlivnit rozhodnutí celé společnosti. A tím navrátit tuto funkci v plném rozsahu.

iOS 8 přinesl mnoho změn v systému, například nové widgety v oznamovací centru, podporu klávesnic třetích stran nebo celkovou integraci aplikací do systému. Jak bylo již v tomto našem článku zmíněno, společnost Apple se postupem času snaží některé funkce částečně nebo zcela omezit. Vytvořené aplikace pak ztrácí na efektivitě, čímž samozřejmě klesá i jejich popularita. Jak daleko chce až s omezeními Apple zajít ví asi jen společnost samotná.

O kterou z funkcí byste ve vašich oblíbené službách nechtěli přijít?

Aktualizováno: Zdá se, že nemožné se stalo skutkem a Apple nátlaku ze strany vývojářů aplikace Transmit ustupuje a dovoluje zachování této funkčnosti i do budoucna. Vývojáři ji tak co nejdříve do aplikace znova zařadí. Informoval o tom web 9TO5Mac. V případě Applu však nejde o příliš časté chování a najde se jen malé množství vývojářů, kteří se podobným ústupkem mohou pochlubit.

Zdroj: Panic blog (via MacRumors)

qr transmit Aplikace: Transmit

 Autor: Panic, Inc.
 Cena: 8,99 EUR